Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με ΚΟ και πάλι το Ποτάμι – Οι «καραμπόλες» που έφεραν τους 5 βουλευτές

tags :
Με ΚΟ και πάλι το Ποτάμι – Οι «καραμπόλες» που έφεραν τους 5 βουλευτές
Θετική η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής
Κοινοβουλευτική Ομάδα αποκτά και πάλι το Ποτάμι καθώς μετά τις πρόσφατες ορκωμοσίες των Ν. Νυφούδη και Αντιγόνης Λυμπεράκη το κόμμα διαθέτει 5 βουλευτές, αριθμός που είναι και ο ελάχιστος που απαιτείται για να διαθέτει ΚΟ.
Σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης ενημερώνει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη ότι βάσει της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουίου της Βουλής αλλά και την επιστολή των βουλευτών Στ. Θεοδωράκη, Σπ. Λυκούδη, Γ.Μαυρωτά, Ν. Νυφούδη και Αντιγόνης Λυμπεράκη με την οποία ζητούν την επανασύσταση της ΚΟ του Ποταμιού, «η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ανασυγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «Το Ποτάμι».
Σημειώνεται πως το Ποτάμι είχε απολέσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όταν είχαν αποχωρήσει και ανεξαρτητοποιηθεί οι Γ. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός, οι οποίοι κατεβαίνουν υποψήφιοι με τη ΝΔ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Με τις αποχωρήσεις αυτές το Ποτάμι είχε απομείνει με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γ. Μαυρωτά και τον Σπύρο Λυκούδη.
Ακολούθησε αφενός η ένταξη του Γ. Αμυρά στη ΝΔ και η απόφαση του να επιστρέψει την έδρα στο Ποτάμι με αποτέλεσμα να την πάρει η κα.Λυμπεράκη και αφετέρου η απόφαση της Κατερίνας Μάρκου (είχε εκλεγεί με το Ποτάμι και στη συνέχεια εντάχθηκε στη ΝΔ) να παραιτηθεί από την έδρα της λόγω της υποψηφιότητας της για τις ευρωεκλογές, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα η έδρα να επιστρέψει στο Ποτάμι και να την πάρει ο Ν. Νυφούδης.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων το Ποτάμι «έπιασε» και πάλι τον ελάχιστο αριθμό των 5 βουλευτών που απαιτείται για την επανασύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πλέον Το Ποτάμι θα μπορεί να απολαμβάνει όλα τα κοινοβουλευτικά προνόμια, όπως για παράδειγμα να μιλά ο κ.Θεοδωράκης ως πολιτικός αρχηγός.
Σημειώνεται πως το Ποτάμι είχε εκλέξει 11 βουλευτές στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Θεοδωράκης για την ΚΟ του Ποταμιού: Περπατάμε μακριά – Επόμενος σταθμός νίκης η 26η Μαΐου

Στην ανασυγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού αναφέρθηκε με ανάρτηση του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Περπατάμε πολύ μακριά, περπατάμε μακριά», όπως λέει και ο Springsteen.
Το Ποτάμι απέκτησε ξανά Κ.Ο.
Αν και ποτέ δεν έπαψε, χάρη στους Γ. Μαυρωτά και Σπ. Λυκούδη, να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Επόμενος σταθμός νίκης η 26η Μαΐου.
Hello Sunshine!» ανέφερε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης