Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 14 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 53 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 14 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 53 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Γερμανία παραμένει υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο
Επιβράδυνση σημείωσε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/5) στοιχεία της Markit, μετά τα υψηλά δεκατεσσάρων μηνών στα οποία σκαρφάλωσε τον περασμένο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 53 μονάδες, έναντι 55,6 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 47,8 μονάδων.
Η ανάπτυξη στους τομείς κατοικιών και εμπορικών κτηρίων παρείχε στήριξη στη συνολική δραστηριότητα του κλάδου, ενώ αντίθετα ο τομέα πολιτικών μηχανικών σημείωσε πτώτη μετά την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες απομακρύνθηκε από τα υψηλά δεκατριών μηνών στα οποία βρέθηκε τον Μάρτιο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ ο υποδείκτη που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το ερχόμενο έτος υποχώρησε στα χαμηλά τεσσάρων μηνών.
«Ο κατασκευαστικός κλάδος της Γερμανίας σκόνταψε λίγο τον Απρίλιο, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε από τα ισχυρά επίπεδα που είδαμε στο τέλος του πρώτου τριμήνου», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι «η μέτρια διόρθωση του Απριλίου εξακολουθεί να αφήνει τον PMI σε υγιή επίπεδα με βάσει τα ιστορικά επίπεδα».
«Η ανάκαμψη στον τομέα των κατοικιών παραμένει το πραγματικό φωτεινό σημείο στον κατασκευαστικό κλάδο της Γερμανίας, εν μέσω ισχυρής ζήτησης για στέγαση και υποστηρικτικές συνθήκες πίστωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Smith, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η δραστηριότητα των εμπορικών κτηρίων αυξήθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών, ωστόσο η μείωση στη δραστηριότητα της πολιτικής μηχανικής ήταν αυτή που αποτέλεσε ίσως τη μεγαλύτερη απογοήτευση, μετά την καλύτερη τριμηνιαία απόδοση που είχε ο τομέα εδώ και ενάμιση χρόνο».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης