Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Σύσταση πώλησης σε μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα - Υψηλός ο κίνδυνος ύφεσης - Μέχρι ΒΒ οι αναβαθμίσεις της Ελλάδας

tags :
UBS: Σύσταση πώλησης σε μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα - Υψηλός ο κίνδυνος ύφεσης - Μέχρι ΒΒ οι αναβαθμίσεις της Ελλάδας
Η UBS επισημαίνει το πόσο ευάλωτη είναι η Ελλάδα στον κίνδυνο της ύφεσης
Σύσταση πώλησης δίνει για τα μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα η UBS, η οποία βλέπει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο ύφεσης.
Ειδικότερα, στην τελευταία 43σέλιδη ανάλυσή της για την αγορά ομολόγων υπό τον τίτλο "Global sovereign monitor: Ready or not?" (Επισκόπηση ομολόγων: Έτοιμοι ή όχι) που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η UBS υπενθυμίζει την καλή πορεία των ελληνικών ομολόγων από τις αρχές του έτους χάρη εν μέρει στην αναβάθμιση της Moody's.
Όπως εκτιμά, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν στήριξη από το υψηλό ταμειακό απόθεμα της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντισταθμίσει το πόσο ευάλωτη είναι η χώρα στον κίνδυνο της ύφεσης.
Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα μακροπρόθεσμα εξαρτάται από την υποστήριξη των επίσημων πιστωτών.
Γι' αυτό συνιστά πώληση σε ομόλογα λήξεως μετά το 2020.
Άλλωστε, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν πολύ περιορισμένη δημοσιονομική και νομισματική ευελιξία, όπως και οι Γαλλία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Ιταλία, με χρέη προς ΑΕΠ σε ή πάνω από 100%.

Έτσι, η άνοδος των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας πιθανότατα θα εξασθενίσει σύντομα, αν και είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ίσως αναβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης το επόμενο 12μηνο.
Όμως, στην καλύτερη περίπτωση η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα φτάσει στο ΒΒ.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Moody's αναβάθμισε την Ελλάδα στην Β1, ενώ ο οίκος S&P, περιορίστηκε στις σταθερές προοπτικές της χώρας.
Όπως εκτιμά η UBS, πιθανές θετικές εκπλήξεις στα δημοσιονομικά αποτελέσματα θα πρέπει να προσδώσουν μεγαλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα, χωρίς αυτές να ξεπεράσουν το ΒΒ κατά τους επόμενους 12 μήνες.
Η Ελλάδα είχε πρόσβαση στις αγορές ομολόγων και πάλι πρόσφατα μετά
αποχή για περίπου ένα χρόνο λόγω υψηλού κινδύνου.
Έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό ταμείο μετρητών, το οποίο θα πρέπει να καλύπτει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης