Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Το νέο πρόγραμμα TLTRO της ΕΚΤ θα στηρίξει την αγορά στεγαστικών δανείων στην Ιταλία

Fitch: Το νέο πρόγραμμα TLTRO της ΕΚΤ θα στηρίξει την αγορά στεγαστικών δανείων στην Ιταλία
Το TLTRO-III θα στηρίξει την αγορά στεγαστικών δανείων στην Ιταλία, εκτιμά η Fitch Ratings
Το νέο πρόγραμμα πολύ φθηνού χρήματος (TLTRO-III) που θα βάλει εμπρός το επόμενο διάστημα για τις τράπεζες της Ευρωζώνης η ΕΚΤ, θα μειώσει περαιτέρω τις αθετήσεις πληρωμών στην αγορά στεγαστικών δανείων της Ιταλίας, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Το κλίμα έχει ήδη βελτιωθεί, υπογραμμίζεται, με τις αθετήσεις από πλευράς δανειοληπτών να έχουν υποχωρήσει σε χαμηλό 11 ετών στην Ιταλία.
«Οι τιμές κατοικιών στην Ιταλία είναι στατικές, αντανακλώντας τόσο την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη όσο και την ύπαρξη μιας αγοράς κατοικιών δύο επιπέδων.
Ο δείκτης της Fitch δείχνει το ετήσιο σταθερό ποσοστό αθέτησης (CDR) στο 0,8% τον Φεβρουάριο 2019, το χαμηλότερο από την έναρξη της μακράς οικονομικής ύφεσης της Ιταλίας, στα μέσα του 2008.
Αυτό οφείλεται εν μέρει μόνο στην επαναγορά ιδίων δανείων.
Οι ισχυρές επιδόσεις αντανακλούν τα χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων και τη συνετή αναδοχή.
Το αδύναμο οικονομικό σκηνικό (η Fitch προβλέπει ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το 2019 να ανέλθει σε μόλις 0,1%) αποτελεί έναν κίνδυνο, αλλά εκτιμούμε ότι η απόδοση της αγοράς στεγαστικών δανείων θα παραμείνει ισχυρή. (…)», αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, ο οποίος εκτιμά πως οι πράξεις μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ (TLTRO-III) που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο 2019, θα μειώσουν το κόστος αναχρηματοδότησης των ιταλικών τραπεζών -έχει αυξηθεί από τις αρχές του 2018.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης