Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Περιορίστηκε στα 13,8 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας τον Απρίλιο 2019

Κίνα: Περιορίστηκε στα 13,8 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας τον Απρίλιο 2019
Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αποδείχθηκε κατώτερο σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψε το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/5) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν κατά -2,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +14,2% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά +3%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +4% έναντι πτώσης -7,6% τον Μάρτιο του 2019, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για περαιτέρω πτώση της τάξεως του -2,1%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας να διαμορφωθεί στα 13,8 δισ. δολ. έναντι 32,6 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στα 34 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία έρχονται λίγες μέρες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσει τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών συνολικής αξίας 200 δισ. δολ.
Ο αντιπρόεδρος της χώρας Liu He αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον αργότερα εντός της εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστούν οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης