Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2019
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η συνολική βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή στους κλάδους μεταποίησης, ενέργειας και κατασκευών, ενισχύθηκε κατά +0,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -0,5%.
Η παραγωγή στον κλάδο των κατασκευών κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +1%, την ίδια στιγμή που η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019.
Εξαιρουμένων των κλάδων κατασκευών και ενέργειας, η άνοδος για τη βιομηχανική παραγωγή διαμορφώθηκε στο +0,4%, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,9%.
Όσον αφορά τους υποδείκτες της βιομηχανικής παραγωγής, ο τομέας καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +1,1% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,4%.
Παράλληλα, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης