Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Maslov (Ρώσος πρέσβης): Ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο - Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους S-400

Maslov (Ρώσος πρέσβης): Ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο - Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους S-400
Ο Ρώσος πρέσβης εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο
Την ελπίδα για αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Ρώσος πρέσβης, Andrey Maslov, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα πρέπει να είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση για την ένταση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Maslov είπε ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες χώρες, «δεν θα κάνουν βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην περαιτέρω ένταση στην περιοχή και δεν θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα εμπόδια για την επίλυση του Κυπριακού».
Επίσης αναφέρθηκε στην πώληση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την Ελλάδα.
«Η Ρωσία δεν παραβιάζει καμία διεθνή συμφωνία. Αυτά τα συστήματα έχουν εντελώς αμυντικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τα ρωσικά συστήματα S-300» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης