Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Σε καλύτερη θέση να διαχειριστούν μία διόρθωση στις αγορές οι αμερικανικές τράπεζες

DBRS: Σε καλύτερη θέση να διαχειριστούν μία διόρθωση στις αγορές οι αμερικανικές τράπεζες
Έκθεση της DBRS για τις ευρωπαϊκές και τις αμερικανικές τράπεζες 
Οι τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να διαχειριστούν μία πιθανή σημαντική διόρθωση στις αγορές, σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS Ratings, επικαλούμενη τα υψηλά κέρδη και την μεγάλη γεωγραφική κάλυψη των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν γεμάτο προκλήσεις για την επενδυτική τραπεζική παγκοσμίως, λόγω της μειωμένης δραστηριότητας των πελατών και των χαμηλών επιπέδων μεταβλητότητας.
Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες συνεχίζουν να υστερούν έναντι των αμερικανικών, υπογραμμίζεται.
Τα συνολικά έσοδα από τις κεφαλαιαγορές μειώθηκαν κατά 20% για τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες το πρώτο τρίμηνο 2019, σε ετήσια βάση, ενώ για τις αμερικανικές μειώθηκαν κατά 11%, επισημαίνεται.
«Ορισμένοι παράγοντες επηρέασαν το κλίμα της αγοράς στην αρχή του τριμήνου:
Η μετατόπιση των κεντρικών τραπεζών στην πολιτική επιτοκίων, το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ και ο συνεχόμενος γεωπολιτικός κίνδυνος.
Ωστόσο, σημειώθηκαν κάποιες βελτιώσεις στις συνθήκες αγοράς τον Μάρτιο και τον Απρίλιο».

Image

«Η DBRS θεωρεί τα έσοδα των ευρωπαϊκών τραπεζών από την επενδυτική τραπεζική θα υποχωρήσουν το 2019, δεδομένου ότι το πρώτο τρίμηνο είναι συνήθως το ισχυρότερο τρίμηνο του έτους.
Ως εκ τούτου, κατά την άποψη της DBRS, παραμένει πιο σημαντικό για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να συνεχίσουν να ενισχύουν τις υπόλοιπες βασικές δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του πλούτου, της λιανικής ή της ιδιωτικής τραπεζικής, καθώς και να εστιάσουν στη μείωση των δαπανών».

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης