Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ραβάνης (ΒΕΑ): Ζητάμε επέκταση μέτρων ελάφρυνσης και για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία

Ραβάνης (ΒΕΑ): Ζητάμε επέκταση μέτρων ελάφρυνσης και για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία
Δηλώσεις του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ζητάμε επέκταση μέτρων ελάφρυνσης και για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία» σημειώνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, σχολιάζοντας το πακέτο των θετικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Όπως είπε ο κ. Ραβάνης, αναμφισβήτητα θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την αγορά και θα ανακουφίσει εκατομμύρια πολίτες, τονώνοντας το εισόδημά τους. Όμως, για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι δεν θα υλοποιηθούν άμεσα μέτρα στήριξης του μικρομεσαίου επιχειρηματία, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση και την υπερφορολόγηση.
«Οι επιχειρηματίες περιμένουν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει και να υλοποιήσει μέτρα ελάφρυνσης των φορολογικών συντελεστών και του ΕΝΦΙΑ της μεσαίας τάξης, ενώ για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε κανένα μέτρο ανακούφισης όσων είναι συνεπείς απέναντι στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα στο 13%, θα πρέπει να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές για να περάσει και στον καταναλωτή» σημείωσε ο ίδιος.
Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρονται ακόμη τα εξής: Σταθερή πεποίθηση του επιχειρηματικού κόσμου, είναι ότι η ανάπτυξη και η τόνωση της απασχόλησης δεν διασφαλίζονται με αποσπασματικά μέτρα, απαιτείται  η χάραξη μια μακροπρόθεσμης οικονομικής στρατηγικής, με αναπτυξιακά μέτρα και διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα στηρίζονται κυρίως στη μείωση της φορολογίας, προκειμένου να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Μόνο εάν επιβιώσουν οι επιχειρήσεις θα έχουμε αύξηση της απασχόλησης και αύξηση του ΑΕΠ.
Η καταβολή 13ης σύνταξης, έστω και μέρους της για την πλειοψηφία, η μείωση του ΦΠΑ  σε όλα τα τρόφιμα στο 13%, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, αλλά του ΦΠΑ για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο στο 6%, θα οδηγήσουν σε τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος πολιτών και επιχειρηματιών, το οποίο σταδιακά θα μεταφερθεί στην αγορά και την κατανάλωση.
Τα υπόλοιπα θετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, αφορούν το 2020 και θα νομοθετηθούν μετά τις εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, οπότε είναι αμφίβολο εάν θα προχωρήσουν.
Οι Μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες υποδεχόμαστε με ικανοποίηση την αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων από το 100% που είναι σήμερα, στο 150%, αλλά και την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών στο 80% και έως 29 ετών στο 25%. Πρόκειται για μέτρα που συμβάλουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στην μείωση του μη μισθολογικού κόστους.
Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες περιμένουν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει και να υλοποιήσει μέτρα ελάφρυνσης των φορολογικών συντελεστών και του ΕΝΦΙΑ της μεσαίας τάξης, ενώ για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε κανένα μέτρο ανακούφισης, όσων είναι συνεπείς απέναντι στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης