Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Μόνιμα τα μέτρα του Τσίπρα – Αήθης η επίθεση Μητσοτάκη, δεν θα τον ακολουθήσουμε

Χαρίτσης: Μόνιμα τα μέτρα του Τσίπρα – Αήθης η επίθεση Μητσοτάκη, δεν θα τον ακολουθήσουμε
Μεγάλη πρόκληση οι τετραπλές εκλογές του Μάιου, είμαστε έτοιμοι υποστήριξε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι μόνιμα διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης,  ο οποίος χαρακτήρισε αήθη την επίθεση του Κ. Μητσοτάκη κατά του πρωθυπουργού στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Την Τρίτη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που δείχνει και την κατεύθυνση της πολιτικής μας για την επόμενη τετραετία.
Τα μέτρα είναι μόνιμα και πιάνουν σχεδόν όλο το εύρος των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, αλλά και των παραγωγικών στρωμάτων της ελληνικής οικονομίας.
Εκτείνονται σε βάθος τετραετίας, γιατί πλέον δεν βρισκόμαστε σε καθεστώς μνημονιακής επιτροπείας και μπορούμε να σχεδιάσουμε αυτόνομα την πολιτική μας.
Λειτουργούμε προκυκλικά, παίρνουμε μέτρα που ενισχύουν την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, ακριβώς τη στιγμή που η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή.
Ο κ.Χαρίτσης κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη ότι «συνειδητά επέλεξε να απαντήσει με μια αήθη προσωπική επίθεση γεμάτη χυδαίους χαρακτηρισμούς και fake news».
«Δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ στην προσπάθεια εκφυλισμού της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Θα επιμείνουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση πάνω στα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ.Χαρίτσης.
Αναφερόμενος στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο κ.Χαρίτσης επισήμανε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε μία διαδικασία πυρετωδών διαδικασιών για να είναι όλα έτοιμα.
«Είναι μεγάλη πρόκληση γιατί για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος καλείται να διοργανώσει τέσσερις εκλογικές διαδικασίες ταυτόχρονα.
Είμαι όμως πεπεισμένος ότι με τη δουλειά που έχει γίνει όλα θα κυλήσουν ομαλά» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος εκτίμησε ότι η δουλειά που έχει γίνει συνιστά και μία παρακαταθήκη για το κράτος για τα επόμενα χρόνια και ότι μέχρι τις 22.00 θα υπάρχει ένα πρώτο αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης