Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το Συντηρητικό Κόμμα χρειάζεται έναν νέο ηγέτη το συντομότερο δυνατόν

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το Συντηρητικό Κόμμα χρειάζεται έναν νέο ηγέτη το συντομότερο δυνατόν
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η διεκδίκηση της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος θα ξεκινήσει μόλις εγκριθεί από το κοινοβούλιο μία συμφωνία για το Brexit
Στην επόμενη μέρα μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May αναφέρθηκε σήμερα (9/5) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Philip Hammond, διευκρινίζοντας πως όταν αυτό συμβεί αυτό, το Συντηρητικό Κόμμα θα πρέπει να εκλέξει νέο ηγέτη «το συντομότερο δυνατόν».
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Evening Standard, ο κ. Hammond δήλωσε πως «εκτιμώ ότι η διεκδίκηση της ηγεσίας θα ξεκινήσει μόλις εκγριθεί η συμφωνία για το Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων».
«Μόλις ξεκινήσει η διεκδίκηση της ηγεσίας, το να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα θα είναι θετικό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, καθώς όπως εξηγεί ο ίδιος «δεν πρόκειται απλά για τον ηγέτη του κόμματος, αλλά για τον πρωθυπουργό».
«Για εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να φύγει νωρίτερα, η απάντηση είναι απλή: ψηφίστε τη συμφωνία ώστε να ολοκληρωθεί και μπορούμε να προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Χθες (8/5) η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, αρνήθηκε να ανακοινώσει τη μέρα κατά την οποία θα αποχωρήσει από τη θέση της, τονίζοντας ότι δεν είναι η ίδια ο λόγος για την οποίο η χώρα παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης David Gauke, μέσω δηλώσεών του στο BBC Radio 4 τόνισε ότι «θα ήταν λάθος να υπάρξει μία αλλαγή ηγεσίας σε αυτό το σημείο», διευκρινίζοντας ότι η αντικατάσταση της Theresa May δε θα διευκολύνει το Συντηρητικό Κόμμα να συνάψει μία συμφωνία για το Brexit μέσω του κοινοβουλίου.
Ο κ. Gauke πρόσθεσε ότι τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα πρέπει να έχουν δύο πράγματα κατά νου όταν επιλέξουν τον επόμενο ηγέτη τους, διευκρινίζοντας ότι «πρώτον, πρέπει να σκεφτούν τον ρόλο που θα έχει μετά το Brexit και δεύτερον πρέπει να επιλέξουν τον καλύτερο υποψήφιο ώστε να νικήσει τον Jeremy Corbyn».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης