Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Καθολική πτώση στο ΧΑ με 10 πτωτικές για κάθε 1 ανοδική

tags :
Καθολική πτώση στο ΧΑ με 10 πτωτικές για κάθε 1 ανοδική
Τεχνικοί αναλυτές σημείωναν πως η διόρθωση θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τις 720 μονάδες και μέχρι τότε θα αποτελούσε μία λογική διόρθωση λόγω της πρόσφατης σημαντικής ανόδου του ΧΑ μέχρι τις 785 μονάδες
Καθολική είναι η πτώση σήμερα (9/5) στο ΧΑ με τις πτωτικές μετοχές να επικρατούν κατά κράτος των ανοδικών σε μία σχέση 10 πτωτικών για μόλις 1 ανοδική.
Ισχυρές είναι οι πιέσεις που ασκούνται και σήμερα στις τράπεζες, ενώ οι επενδυτές πιέζουν επίσης τη μετοχή της ΔΕΗ η οποία χάνει άνω του 5%.
Η Τράπεζα Πειραιώς από την υψηλή κεφαλαιοποίηση έχει τη μεγαλύτερη υποχώρηση και αγγίζει το 7%, καθώς ήταν και η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο το προηγούμενο διάστημα.
Η ΔΕΗ που προσπαθούσε να αντιδράσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις μετά την απότομη και μεγάλη πτώση που κατέγραψε λόγω αποτελεσμάτων σήμερα κάνει πράξη στα 1,35 ευρώ.
Σημαντικές βέβαια απώλειες καταγράφει και η Eurobank μαζί με τη Grivalia, λόγω της επικείμενης συγχώνευσης και της σχέσης ανταλλαγής που υπάρχει, αλλά και η Fourlis.
Στο υπόλοιπο ταμπλό περίπου 10 τίτλοι έχουν απώλειες άνω του 9% με την FG Europe να υποχωρεί 13,68% λόγω της δημόσιας πρότασης που γίνεται σε χαμηλότερη τιμή από την τρέχουσα.
Η Σελόντα υποχωρεί 13% με όγκο άνω των 270 χιλ. τεμαχίων και η Frigoglass υποχωρεί και σήμερα 6% με καλό όγκο.
Η αγορά έχει επηρεαστεί από το διεθνές κλίμα αλλά και από το πακέτο παροχών Τσίπρα το οποίο συναντά αντιδράσεις από τους δανειστές.
Τα ομόλογα επίσης καταγράφουν άνοδο για τους ίδιους λόγους αλλά και επειδή η έκδοση ομολόγου από την ελληνική κυβέρνηση που προγραμματιζόταν αυτές τις ημέρες πήρε αναβολή για μετά τις ευρωεκλογές.
Τεχνικοί αναλυτές σημείωναν πως η διόρθωση θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τις 720 μονάδες και μέχρι τότε θα αποτελούσε μία λογική διόρθωση λόγω της πρόσφατης σημαντικής ανόδου του ΧΑ μέχρι τις 785 μονάδες.
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 728 μονάδες με απώλειες 1,94%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης