Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Σε μονοψήφιο ποσοστό τα NPEs το 2021 - Αύξηση των χρηματοδοτήσεων

tags :
Καραβίας (Eurobank): Σε μονοψήφιο ποσοστό τα NPEs το 2021 - Αύξηση των χρηματοδοτήσεων
Καραβίας (Eurobank): Σε μονοψήφιο ποσοστό τα NPEs το 2021 - Μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε κάθε βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο
Τις απόψεις για το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία ανέπτυξαν διοικητικά στελέχη τραπεζών από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ).
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας γενικότερα για την οικονομία και τις θετικές της προοπτικές, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είμαστε σε ένα σταθεροποιημένο μακροοικονομικό περιβάλλον, παρατηρείται άνοδος στις τιμές των ακινήτων και η δημοσιονομική πολιτική έχει ευθυγραμμιστεί.
Επισήμανε επίσης ότι είναι σημαντικό να μείνουμε σε όσα έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές μας.
Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα είπε μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη προσήλωσης στην υλοποίηση των μην εξυπηρετούμενων δανείων. Μιλώντας για την Eurobank είπε ότι μέσω των δύο τιτλοποιήσεων και άλλων πρωτοβουλιών τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα θα μειωθούν από 37% στο τέλος του 2018 σε μονοψήφιο νούμερο το 2021.
Έδωσε μεγάλη έμφαση στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα τονίζοντας ότι η Eurobank είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει κάθε βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης