Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πλήγμα στις αμερικανικές επιχειρήσεις από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας

Fitch: Πλήγμα στις αμερικανικές επιχειρήσεις από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας
Έκθεση της Fitch Ratings για τις εμπορικές διαφωνίες Κίνας και ΗΠΑ
Οι επιπτώσεις των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου αναμένεται να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αμερικανικές εταιρείες από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, με αφορμή τους νέους δασμούς που προανήγγειλε για τα κινεζικά προϊόντα η κυβέρνηση του Donald Trump.
Αν και η πιστοληπτική ικανότητα των περισσότερων αμερικανικών εταιρειών πιθανότατα δεν θα υποβαθμιστεί, μία παράταση της αβεβαιότητας θα αυξήσει τον κίνδυνο, επισημαίνεται.
«Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα για τις αμερικανικές εταιρίες, λόγω του μεγέθους της κινεζικής αγοράς, των περίπλοκων παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού και των πιθανών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία.
Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν μεταφράζονται σε βραχυπρόθεσμο πιστωτικό κίνδυνο, αλλά οι διαταραχές που συνδέονται με τη διεύρυνση του προστατευτισμού θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις μεμονωμένες επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς», υπογραμμίζει ο οίκος, παραθέτοντας μεταξύ άλλων τους κλάδους κατασκευής αεροσκαφών και γεωργίας.
Ενδεικτικά, σε επίπεδο εταιρειών, πλήγμα θα δεχθούν οι κολοσσιαίες Boeing, Ford, General Motors, Intel, οι οποίες παράγουν ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τους στην κινεζική αγορά.
Βέβαια, ορισμένες εταιρείες δεν φαίνεται να επηρεάζονται, όπως οι Caterpillar και Deere.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης