Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, λόγω αποστροφής ρίσκου - Στα 1.285,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, λόγω αποστροφής ρίσκου - Στα 1.285,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 3,80 δολ. ή 0,3%, στα 1.285,20 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (8/5/2019) ο χρυσός, καθώς η νέα κλιμάκωση των εμπορικών ανησυχιών έστρεψε εκ νέου τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια, ασκώντας ισχυρές πιέσεις στις διεθνείς αγορές μετοχών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες ότι η Κίνα «έσπασε τη συμφωνία» στην οποία είχε καταλήξει με τις ΗΠΑ και δεσμεύθηκε να μην υπαναχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές.
Από την πλευρά του, το Πεκίνο διεμήνυσε ότι είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα, με τον υπουργό Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, να εκφράζει την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τα συμφέροντας της Κίνας σε έναν εμπορικό πόλεμο.
Σήμερα ξεκινούν στην Ουάσινγκτον νέες διήμερες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση, περιμένοντας να δουν εάν μια ανακωχή της τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να αποτρέψει μια σημαντική αύξηση στους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ., που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αύριο.
Ωστόσο, δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Trump πυροδότησαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα ίσως δεν είναι ανέφικτη, βοηθώντας τις αμερικανικές μετοχές να «μαζέψουν» τις απώλειες, με τον χρυσό να περιορίζει τα κέρδη του.
Ο Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Κίνα, ενώ αποκάλυψε ότι έλαβε μια «όμορφη επιστολή» από τον Κινέζο ομόλογό του Xi.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα αυτή την εβδομάδα είναι ακόμη πιθανή.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 3,80 δολ. ή 0,3%, στα 1.285,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 97,4 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,122 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,2%, στο 1,303 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Δεν βρισκόμαστε σε ασφαλή πτήση ή σε κατάσταση πανικού παρά την αποστροφή κινδύνου που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην αγορά και γι' αυτό δε βλέπουμε ράλι στις τιμές του χρυσού», ανέφερε ο αναλυτής της DailyFX, David Song, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ στις ΗΠΑ και την Κίνα».


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης