Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Πιθανόν το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα να μην ενθουσιάσει τους διεθνείς επενδυτές

Nomura: Πιθανόν το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα να μην ενθουσιάσει τους διεθνείς επενδυτές
Οι επενδυτές έως τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα δεν θα πάρουν μεγάλα ρίσκα.
Πιθανόν το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα να μην ενθουσιάσει τους διεθνείς επενδυτές υποστηρίζει στέλεχος της ιαπωνικής Nomura που μίλησε στο bankingnews.
Η Nomura υποστηρίζει ότι εάν οι διαφορές είναι 5 με 7 μονάδες στις ευρωεκλογές, οι επενδυτές δεν θα ενθουσιαστούν γιατί θα διατηρηθεί η πολιτική αβεβαιότητα έως τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν το αργότερο Οκτώβριο 2019.
Σε ερώτηση εάν υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για τους δασμούς και αντίδραση των αγορών η Ελλάδα θα μπορούσε να υπερκεράσει τα πολιτικά εμπόδια;
Η Ελλάδα έχει εσωτερικά ζητήματα, οι παροχές Τσίπρα έχουν επιδράσει στην επενδυτική ψυχολογία, η ΔΕΗ ήταν καλή αφορμή για διόρθωση.
Ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι κομβικής σημασίας.
«Αποστασιοποιημένα αναλύοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα η κυβέρνηση Τσίπρα θα προσπαθήσει να κλείσει την ψαλίδα με την ΝΔ στις 5 μονάδες και η ΝΔ να ανοίξει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 8 μονάδες.
Το βασικό ζήτημα είναι ότι διαφορές υπέρ της ΝΔ μεταξύ 5 και 6 μονάδων θα αποδειχθεί αρνητική εξέλιξη καθώς οι επενδυτές θα αποτιμήσουν το αποτέλεσμα…ως αυξημένο πολιτικό ρίσκο.
Σε ερώτηση ποια μπορεί να είναι η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και ομολόγων το στέλεχος της Nomura ανέφερε τα εξής
«Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει πολλά περιθώρια πτώσης αλλά δεν έχει και σημαντικά περιθώρια ανόδου.
Στα ομόλογα επικρατούν οι πωλητές μετά το τελευταίο ράλι με το 10ετές πάνω από το 3,5%.
Ακόμη και σε ένα θετικό σενάριο που το πολιτικό ρίσκο μειώνεται αισθητά τα ανοδικά περιθώρια στις τιμές και αντίστοιχα τα πτωτικά στις αποδόσεις δεν είναι μεγάλα.
Οι επενδυτές έως τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα δεν θα πάρουν μεγάλα ρίσκα.
Θα σημειωθούν κερδοσκοπικές κινήσεις λόγω των δεικτών της MSCI πριν και μετά τις 13 Μαΐου και όλοι θα επικεντρωθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης