Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πιθανότητες τεχνικής αντίδρασης αναμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στην αναδιάρθρωση MSCI (13/5)

tags :
ΧΑ: Πιθανότητες τεχνικής αντίδρασης αναμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στην αναδιάρθρωση MSCI (13/5)
Εσωτερικοί και εξωτερικοί λόγοι πιέζουν την εγχώρια αγορά με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά τους
Μετά τη σημαντική πτώση των τελευταίων ημερών και την υποχώρηση των μετοχών από τα πρόσφατα υψηλά τους, οι αναλυτές θεωρούν πως είναι πιθανή μία τεχνική αντίδραση.
Ωστόσο, οι ανησυχίες αναφορικά με την ένταση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας αλλά και την κλιμάκωση της έντασης στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Η αγορά στρέφει το βλέμμα της και στις επικείμενες ανακοινώσεις του οίκου MSCI, αναφορικά με την αναδιάρθρωση των δεικτών, η οποία θα γίνει στις 13 Μαΐου.
Σημειώνεται πως έχει ήδη γνωστοποιηθεί πως η Eurobank μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη Grivalia θα ενταχθεί στον MSCI Global Standard από τον MSCI Global Small Cap, με την ένταξη να αναμένεται μετά τον τερματισμό της διαπραγμάτευσης της Grivalia.
Σημειώνεται πως σήμερα 6 μετοχές είναι στον MSCI Greece Standard (Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Τιτάν και Motor Oil).
 
Eurobank
Για σήμερα πιστεύουμε πως η αγορά πως η αγορά θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών.
 
Euroxx
Περιμένουμε η πίεση στις ελληνικές μετοχές να συνεχιστεί εν μέσω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου και της εγχώριας πολιτικής έντασης.
 
Beta
Μία αντίδραση είναι πιθανή στη σημερινή συνεδρίαση μετά τις μεγάλες απώλειες από τα πρόσφατα υψηλά.
Η διόρθωση μέχρι στιγμής είναι της τάξης του 7,2% ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει υποχωρήσει 11%, τα οποία δικαιολογούν μία τεχνική αντίδραση.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης