Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Οι 5 κίνδυνοι για τον ΟΤΕ – Πληγή οι φόροι και το 5G στη Ρουμανία

tags :
JP Morgan Cazenove: Οι 5 κίνδυνοι για τον ΟΤΕ – Πληγή οι φόροι και το 5G στη Ρουμανία
Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ για το α’ 3μηνο του 2019 ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan Cazenove
Στο πλαίσιο των εκτιμήσεών της ήταν τα αποτελέσματα του ΟΤΕ για το α’ 3μηνο του 2019, σύμφωνα με την JP Morgan Cazenove, η οποία διατηρεί τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, με την τιμή στόχο στα 11,70 ευρώ.
Τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με τις προσδοκίες της JP Morgan Cazenove, γι' αυτό και αναμένει σταθεροποιητικές τάσεις στη μετοχή της.
Οι χρηματοοικονομικές επιδόσεις και οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ελλάδα είναι σταθεροί, ιδίως όσον αφορά την ανάπτυξη της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Η ελληνική απόδοση του EBITDA κατά 1,5% ήταν αξιοσέβαστη, δεδομένης του σκληρού ανταγωνισμού και one offs στο πρώτο τρίμηνο του 2018.
Ωστόσο, η απόδοση στη Ρουμανία εξακολουθεί να απογοητεύει.
Αν και η Ρουμανία δεν έχει μεγάλη αξία στον όμιλο, έχει σημαντική επίπτωση στα αποτελέσματα.

Οι κίνδυνοι για την αξιολόγηση

Οι ακόλουθοι κίνδυνοι ενδέχεται να εμποδίσουν τη μετοχή να επιτύχει τον στόχο της τιμής και την αξιολόγηση.
- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2018, η ρουμανική κυβέρνηση με διάταγμα ζητούσε την επιβολή φόρου τηλεπικοινωνιών ίσο με το 3% των εσόδων.
Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντλήσει έσοδα 3 δισ. ευρώ από τις δημοπρασίες φάσματος 5G που θα πραγματοποιηθούν το 2019, καθιστώντας την την πιο ακριβή δημοπρασία 5G στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση προτείνει επίσης να παραταθεί το υφιστάμενο φάσμα 3G με αμοιβή ίση με το 4% των εσόδων.
Εάν όλες οι αλλαγές που προτείνονται από την κυβέρνηση προχωρήσουν, κάτι τέτοιο ενδέχεται να εκτροχιάσει την επίδοση της OTE Romania.
- Παράλειψη βελτίωσης της στρατηγικής θέσης και των επιχειρησιακών επιδόσεων της Telekom Romania.
- Επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να ανατρέψει τις τρέχουσες θετικές επιχειρησιακές τάσεις, επηρεάζοντας αρνητικά την αναχρηματοδότηση του χρέους και τις αποδόσεις των μετόχων.
- Αυξημένος ανταγωνισμός από την Vodafone και την Wind στην Ελλάδα.
- Δυνητική αλλαγή ιδιοκτησίας της Forthnet και η πιθανή τροποποίηση της στρατηγικής αυτής μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά ευρυζωνικών επικοινωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης