Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,5% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Κατά 0,5% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 1,8%
Περαιτέρω βελτίωση κατέγραψε η ανάπτυξη της οικονομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, κατά το οποίο είχε σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 0,2% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν επίσης ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,5%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,8% έναντι ετήσιας ανάπτυξης 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου είχε καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας, καθώς σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +2,2% σε τριμηνιαία βάση, ενώ αντίθετα η παραγωγή στην κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε κατά -0,3%.
Όσον αφορά τη συνολική βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας, σημειώθηκε άνοδος κατά +1,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,6%.
Τόσο οι καταναλωτικές όσο και οι κυβερνητικές δαπάνες είχε θετική συμβολή στο ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στον αντίποδα αρνητική ήταν η συνεισφορά του εμπορικού ισοζυγίου για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Νωρίτερα, η ONS δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε διεύρυνση του ελλείμματος κατά 8,9 δισ. στερλίνες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 18,3 δισ. στερλίνες συνολικά.
Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγαθών διευρύνθηκε κατά 6,4 δισ. στερλίνας, στα 43,3 δισ. στερλίνες συνολικά, ενώ το πλεόνασμα στο εμπόριο υπηρεσιών περιορίστηκε κατά 2,5 δισ. στερλίνες, στα 25 δισ. στερλίνες συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης