Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η οικονομία μας βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να αξιοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η οικονομία μας βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να αξιοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η εγχώρια οικονομία «παραμένει ισχυρή»
Τη θέση ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα της εμφανιστούν στο μέλλον διατύπωσε σήμερα (10/5) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, στον απόηχο των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν για την ανάπτυξη της Βρετανίας το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Ειδικότερα, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, ο κ. Hammond δήλωσε ότι η εγχώρια οικονομία «παραμένει ισχυρή», καθώς και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσεται με τους «ταχύτερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας».
«Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία παραμένει ισχυρή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «η οικονομία έχει αναπτυχθεί για εννέα συνεχόμενα χρόνια, το χρέος μειώνεται, η απασχόληση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και οι μισθοί αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας».
«Επενδύουμε σε επίπεδα ρεκόρ στην υποδομή μας και στις δεξιότητές μας ώστε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και τους μισθούς, γεγονός που θα διασφαλίσει ότι η Βρετανία βρίσκεται σε καλή θέση να αξιοποιήσει τις ευκαρίες που βρίσκονται μρποστά της», υπογράμμισε ο Philip Hammond μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο BBC.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τόσο την ανάπτυξη όσο της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2019, και τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, κατά το οποίο είχε σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 0,2% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν επίσης ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,5%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,8% έναντι ετήσιας ανάπτυξης 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου είχε καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας, καθώς σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +2,2% σε τριμηνιαία βάση, ενώ αντίθετα η παραγωγή στην κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε κατά -0,3%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης