Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Στο 20-30% η πιθανότητα να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ

Tusk: Στο 20-30% η πιθανότητα να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ
Πιθανότητες 20-30% να παραμείνει τελικά η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι βλέπει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk
Πιθανότητες 20-30% να παραμείνει τελικά η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι βλέπει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Σε συνέντευξή του στην πολωνική εφημερίδα «Gazeta Wyborcza», ο Tusk πρότεινε τη διενέργεια ενός ακόμα δημοψηφίσματος για το Brexit δεδομένου ότι η Βρετανία έχει ήδη διενεργήσει δύο δημοψηφίσματα για την Ευρώπη, πρώτα το 1975 για το εάν θα παραμείνει στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, της οποίας είχε γίνει μέλος δύο χρόνια νωρίτερα.
Εάν το 2016 ήταν δυνατόν να αλλάξει η απόφαση που ελήφθη το 1975, θα πρέπει να είναι δυνατόν να διενεργηθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, δήλωσε ο Tusk, που έχει συχνά εκφράσει τη λύπη του για την έκβαση του δημοψηφίσματος, στο οποίο το 52% ψήφισε υπέρ της αποχώρησης και το 48% υπέρ της παραμονής.
«Η πραγματική συζήτηση για τις συνέπειες του Brexit ξεκίνησε όχι πριν ή κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του δημοψηφίσματος, αλλά μετά το δημοψήφισμα.
Σήμερα τα αποτελέσματα θα έμοιαζαν μάλλον διαφορετικά», δήλωσε σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
«Παραδόξως είναι το Brexit που πυροδότησε ένα φιλοευρωπαϊκό κίνημα στο Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε ο Tusk.
«Σήμερα, οι πιθανότητες να μην υπάρξει καθόλου Brexit είναι στο 20-30%. Αυτό είναι πολύ», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης