Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κέρδισαν τις εντυπώσεις συγκεκριμένες μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κέρδισαν τις εντυπώσεις συγκεκριμένες μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Έδωσε την αντίδραση που αναμενόταν μετά την καλή υποχώρηση αλλά δεν μπόρεσε να μείνει πάνω από τις 742 μονάδες. Καλούτσικος ο τζίρος και είχαμε μετοχές με ενδιαφέρον.

Πάντως τώρα η αγορά περιμένει την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI όπου υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον και θα μάθουμε τις αλλαγές το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ούτε που την άγγιξε τελικά η διόρθωση. Τρομερή κίνηση σήμερα και καταγραφεί νέων υψηλών 8 μηνών. Πάνω από τα 2 ευρώ με καλό όγκο και τελική τιμή 2,04% (+8,51%).

ΟΛΠ: Χαρτάρα! Βρίσκεται ξανά κοντά σε υψηλά σχεδόν 11 ετών και όπως φαίνεται οι έχοντες τα χαρτιά κάνουν ό,τι θέλουν. Θα μπορούσαμε βέβαια να πούμε ξανά πως τα κέρδη είναι σημαντικά και καλό είναι να κατοχυρώνονται.

Κλείσιμο σε υψηλό ημέρας και στα 21,40 ευρώ με άνοδο 7,11% και όγκο 14 χιλ. τεμάχια. Έμειναν κάποια κομμάτια στους πωλητές λόγω της μεγάλης ανόδου.

Με βάση τα τρέχοντα θεμελιώδη δεν είναι πλέον τσάμπα όπως ήταν. Με βάση τα μελλοντικά και αφού γίνουν οι επενδύσεις τότε αλλάζει. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό.

ΔΕΗ: Νέα πίεση σήμερα στη μετοχή με αποτέλεσμα να κλείσει κοντά στα χαμηλά ημέρας και στα 1,30 ευρώ με πτώση 3,56% και όγκο 658 χιλ. τεμάχια. Υπάρχει εκεί γύρω μία στήριξη αλλά έχει και πιο κάτω.

ΤΙΤΑΝ: Τουλάχιστον εντυπωσιακή η κίνηση της μετοχής σε νέα χαμηλά 52 εβδομάδων εν μέσω δεύτερης προσπάθειας εξόδου από τη χώρα. Με όγκο 65 χιλ. τεμάχια στα 17,92 ευρώ και στο -1,54%.

PROFILE: Ανακοινώσει σημαντικές δουλειές το τελευταίο διάστημα. Η μετοχή παραμένει δυνατή και σήμερα με μικρό όγκο ενισχύθηκε 3%.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Βγήκε πίεση στις δημοπρασίες με αποτέλεσμα να αυξήσει και όγκο και να κλείσει με σημαντικές απώλειες 4,15%. Βέβαια απορροφήθηκαν όλες οι πωλήσεις και άφησαν οι αγοραστές και 10 χιλ. τεμάχια έτσι να υπάρχουν.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πάει να μας το κάνει το χατίρι. Νέα πτώση και με αρκετούς πωλητές στο κλείσιμο. Στα 1,95 ευρώ με τους πωλητές να θέλουν να δώσουν 46 χιλ. τεμάχια όταν όλη μέρα έκανε 15 χιλ. τεμάχια.

Μέσα στο έτος έχει γράψει χαμηλό στα 1,79 ευρώ. Θεωρούμε πως δύσκολα θα μπορέσει να περάσει χαμηλότερα από το συγκεκριμένο σημείο. Αποτίμηση 85 εκατ. ευρώ. Σημειώστε πως το επενδυτικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιο και πολύ πάνω από την αποτίμηση.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Τεχνικά, η πίεση των τιμών ήταν σφοδρή και ανάλογη του μεγέθους της ανόδου που είχε προηγηθεί κατά τους τέσσερις προηγούμενους μήνες. Η ταχύτητα της πτώσης έκοψε μέσα σε τρεις συνεδριάσεις καθοδικά MACD, κινητό μέσο 30 ημερών, πλαγιοανοδικό κανάλι στήριξης και κινητό μέσο 50 ημερών για να επανέλθει στην συνεδρίαση της Παρασκευής οριακά υψηλότερα των 50 ημέρων.

Οι ταλαντωτές αποφορτίστηκαν μετά από την τρίμηνη παραμονή τους σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών φλερτάροντας πλέον με τα όρια των υποτιμημένων ζωνών. Επισημαίνεται ωστόσο ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι απίθανα σε ανοδικές αγορές καθώς οι διορθώσεις μετά από πολύμηνες ανόδους είθισται να είναι γρήγορες απότομες και να προκαλούν αμφιβολίες για το μέλλον της ανόδου.

Η διόρθωση θα θεωρηθεί περαιωμένη σε κλείσιμο πάνω από τις 755 μονάδες ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ταλαιπωρία του Γενικού Δείκτη θα συνεχιστεί προσεγγίζοντας τα επίπεδα των 710 μονάδων που αποτελούν μια πιο στιβαρή βάση στήριξης από τα τρέχοντα επίπεδα.

Συμπερασματικά, η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διατηρήσει το νευρικό τέμπο της τρέχουσας ακολουθώντας τις τάσεις στο εξωτερικό οι οποίες ξαναπήραν το πάνω χέρι στην διαμόρφωση της εγχώριας ψυχολογίας. Επισημαίνουμε ωστόσο ότι τέτοιες διορθώσεις προσφέρονται ως επίπεδα εισόδου σε ανοδικές αγορές που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η τακτική των σταδιακών τοποθετήσεων ως η βέλτιστη για την διαμόρφωση των μεσοσταθμικών τιμών κτήσεων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης