Τελευταία Νέα
Διεθνή

EBF: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες να βάλουν μπρος την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών

EBF: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες να βάλουν μπρος την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών
Το μήνυμα του προέδρου της EBF στις ευρωπαϊκές τράπεζες
Οι προσπάθειες της ΕΕ για την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών (capital markets union, CMU) της περιοχής, που ξεκίνησαν το 2015 σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί η Ένωση τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν καταγράψει ελάχιστη πρόοδο, εκτιμά ο πρόεδρος της EBF (European Banking Federation), Giovanni Sabatini, καλώντας τις ευρωπαϊκές τράπεζες να βάλουν και πάλι μπρος το πρότζεκτ -σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Η CMU επιδιώκει να ενθαρρύνει τις εταιρείες να αντλούν χρήματα με την έκδοση μετοχών και ομολόγων (όπως γίνεται συνήθως στις ΗΠΑ) από τις κεφαλαιαγορές (οι οποίες έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να κατανέμουν τον κίνδυνο πιο ομοιόμορφα σε ολόκληρη την οικονομία), αντί να αντλούν δάνεια από τράπεζες της ΕΕ, επισημαίνεται.
«Χρειαζόμαστε μια νέα ώθηση για να ενισχύσουμε τη χρήση των χρηματοπιστωτικών αγορών από εταιρείες στην Ευρώπη.
Είναι όμως σαφές ότι η CMU χρειάζεται νέα ώθηση.
Τα βασικά και διαρθρωτικά εμπόδια για την CMU πρέπει να προσδιοριστούν και να εξαλειφθούν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών.
Οι Βρυξέλλες επεδίωξαν να χρησιμοποιήσουν το Brexit για να εκκινήσουν την CMU, προειδοποιώντας ότι το Λονδίνο, το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο που χρησιμοποιείται από εταιρείες σε όλη την Ευρώπη για να συγκεντρώσει χρήματα, θα βρίσκεται έξω από το μπλοκ μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης