Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Η αύξηση των δασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων

Bostic (Fed): Η αύξηση των δασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων
Η Fed ενδέχεται να χρειαστεί να μειώσει τα επιτόκια εάν ο εμπορικός πόλεμος οδηγήσει τους καταναλωτές σε μείωση των δαπανών τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ενδέχεται να χρειαστεί να μειώσει τα επιτόκια εάν ο κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος με την Κίνα συνεχιστεί και οδηγήσει τους καταναλωτές σε μείωση των δαπανών τους, ως «απάντηση» στις υψηλότερες τιμές, δήλωσε σήμερα (10/5/2019) ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.
Ο Bostic δήλωσε ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να διαπιστωθεί πώς οι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές θα επηρεάσουν την οικονομία και ότι η Fed μπορεί στο μεταξύ να παραμείνει υπομονετική ως προς την πολιτική επιτοκίων.
Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πιθανόν οι δασμοί να αναγκάσουν τις επιχειρήσεις να ωθήσουν τις τιμές υψηλά αρκετά ώστε οι καταναλωτές να μειώσουν τις δαπάνες τους, γεγονός που θα μπορούσε με τη σειρά του να ωθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να απαντήσουν αναλόγως.
«Είμαι ανοικτός να κάνω ό,τι χρειάζεται για να μας κρατήσει στον στόχο», δήλωσε ο Bostic.
Ερωτηθείς αν αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μείωση των επιτοκίων, ο Bostic δήλωσε:
«Ανάλογα με τη σοβαρότητα της απάντησης, θα μπορούσε».
Ο Bostic δήλωσε ακόμη ότι η Fed ενδέχεται να μην χρειαστεί να αλλάξει τα σχέδιά της για τα επιτόκια σε περίπτωση που η αύξηση των δασμών δεν παραταθεί.
Όπως είπε, το «βασικό του σενάριο» για αυτό το έτος παραμένει μία αύξηση των επιτοκίων.
Αλλά αυτό το σενάριο βασίζεται επίσης στην προσδοκία του ότι ο πληθωρισμός θα δείξει σημάδια επιτάχυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης