Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η εκτόξευση πυραύλων από τη Β. Κορέα παραβιάζει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών

Trump: Η εκτόξευση πυραύλων από τη Β. Κορέα παραβιάζει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών
Ο Trump δηλωσε ότι ενδέχεται να πάψει να πιστεύει πως έχει πολύ φιλική σχέση με τον Kimk Jong Un
Ως «παραβίαση της εμπιστοσύνης» ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγιάνγκ βλέπει ο αμερικανός πρόεδρος Trump την πρόσφατη εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα.
«Είναι μικρού βεληνεκούς και δεν θεωρώ ότι είναι παραβίαση της εμπιστοσύνης καθόλου. Και, ξέρετε, κάποια στιγμή μπορεί να το θεωρήσω. Αλλά σε αυτό το σημείο όχι», είπε ο Trump απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Politico.
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς την Πέμπτη, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα.
Ο Trump είπε ότι ενδέχεται να πάψει να πιστεύει πως έχει φιλική σχέση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kimk Jong Un, την οποία έχει περιγράψει με την έκφραση «πολύ δυνατή». «Εννοώ πως είναι πιθανό, πως σε κάποιο σημείο μπορεί, αλλά όχι τώρα, καθόλου», είπε.
Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να αφήνει ανοικτή την πόρτα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ουάσινγκτον με την Πιονγιάνγκ. «Ξέρω ότι θέλουν να διαπραγματευθούν, μιλούν για διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν νομίζω πως είναι έτοιμοι να διαπραγματευθούν», είπε σε δημοσιογράφους.
Η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής του Trump και του Kim, τον Φεβρουάριο, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, καθώς οι δύο ηγέτες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στις παραχωρήσεις που θα όφειλε να κάνει η Πιονγιάνγκ για να εξασφαλίσει άρση των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης