Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η επίσκεψη Pompeo στη Μόσχα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του Trump για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας

Η επίσκεψη Pompeo στη Μόσχα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του Trump για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας
Ο Pompeo θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ταξίδι αυτό για να θέσει τα θεμέλια μίας νέας συνάντησης μεταξύ του Trump και του Putin
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo αναχωρεί για τη Μόσχα την Κυριακή (12/5) καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump επιζητά τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία, τώρα που ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller ολοκλήρωσε τη σχετική έρευνά του.
Ο Pompeo θα συναντηθεί με Αμερικανούς διπλωμάτες στην πρεσβεία των  ΗΠΑ στη Μόσχα τη Δευτέρα (13/5), πριν μεταβεί στο Σότσι για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μέσα σε 48 ώρες θα πρέπει να συζητήσει για διμερείς σχέσεις, Ουκρανία, Βενεζουέλα, Συρία και άλλα θέματα, μαζί με τις συνεχείς κατηγορίες για παρεμβάσεις στις εκλογές, επισημαίνει το Bloomberg.
Η εν λόγω επίσκεψη σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του Trump για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ- Ρωσίας ενώ τις προηγούμενες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος έγραφε στο Twitter για τις τεράστιες δυνατότητες «για μία καλή/ σπουδαία σχέση με τη Ρωσία».
«Είναι σαφές πως από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η έκθεση Mueller, ο Trump αισθάνεται άνετα να επιδιώξει αυτό που ήθελε πάντα στην προεδρία του, μία νέα σχέση με τη Μόσχα, στην οποία δεν θα υπάρχουν αγκάθια» δήλωσε ο Andrew Weiss, πρώην διευθυντής για τις ρωσικές, ουκρανικές και ευρασιατικές υποθέσεις στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος τώρα είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Διεθνή Ειρήνη Carnegie.
Πάντως ο Weiss σημειώνει ότι, πώς θα επιτευχθεί αυτή η νέα σχέση παραμένει ασαφές, αφού στην ατζέντα υπάρχουν ζητήματα στα οποία ΗΠΑ- Ρωσία έχουν σημαντικές διαφορές. 
Ο Trump είχε μία σύντομη συνομιλία με τον  Putin στο περιθώριο μιας συνεδρίασης  των G-20 στην Αργεντινή τον Δεκέμβριο 2018.
Ο Pompeo θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ταξίδι αυτό για να θέσει τα θεμέλια μίας νέας συνάντησης μεταξύ του Trump και του Putin στο περιθώριο μίας νέας συνάντησης των G-20  στην Ιαπωνία στα τέλη Ιουνίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης