Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν απαξιωθεί - Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή με ισχυρό ΚΚΕ παντού

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν απαξιωθεί - Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή με ισχυρό ΚΚΕ παντού
"Στο ξέφωτο δεν πρόκειται να βγούμε με αυτές τις πολιτικές και με αυτές τις λογικές που επικρατούν", σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα
Τα δύο κόμματα έχουν απαξιωθεί συνολικότερα με την πολιτική τους, τόσο «η ΝΔ, για αυτά που έκανε όσο κυβερνούσε, αλλά και το τι κάνει ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βγήκε με άλλα οράματα, με άλλες υποσχέσεις, με αυταπάτες πιθανόν που καλλιεργούσε - σκόπιμα κατά τη δική μας άποψη - αλλά που ο λαός, ο ελληνικός λαός τα έπαιρνε ως δεδομένα ή τέλος πάντων ότι κάποια από αυτά θα γίνουν», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας  σε συνέντευξή του στον τ/σ "Open Beyond" κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τέσσερα χρόνια τώρα ήρθε για να ακολουθήσει τις ίδιες αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές, να εφαρμόσει όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως να φέρει και ένα τρίτο μνημόνιο και να συνεχίσουμε μία πορεία ενός μνημονίου διαρκείας – γιατί γι’ αυτό πρόκειται – τουλάχιστον μέχρι το 2060, με τα ματωμένα πλεονάσματα».
Ερωτηθείς για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή έκανε λόγο για «κακοπαιγμένη παράσταση» μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι «θέλουν το λαό σε ρόλο ενός παθητικού θεατή που να μην μπορεί να κρίνει αντικειμενικά την πραγματικότητα στην πολιτική σκηνή και βεβαίως να αποστρέφεται όλο και περισσότερο αυτό που συμβαίνει».
Υπογράμμισε ότι τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρουν «οι διακοπές του κ. Τσίπρα και σε ποίου το κότερο πήγε», αλλά «οι φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, δώρα και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται τεράστια φοροληστεία».
Για το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «μεγάλη ανάσα και ανάσα δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, γιατί όταν σου παίρνει δέκα και παραπάνω και μετά σου δίνει ένα, καταντά να είναι δώρο άδωρο».
«Για τους συνταξιούχους, αυτά που δίνονται τώρα δόθηκαν με σκληρούς αγώνες, κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα για να είμαι και πιο ακριβής, οι συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα έκαναν διαδηλώσεις έξω από του Μαξίμου, έξω από τη Βουλή, σε όλη τη χώρα, στις πλατείες και είχαν αυτά τα αποτελέσματα.
Όμως δεν διεκδικούσαν αυτό» πρόσθεσε και συνέχισε «καλώς δίνεται.
Μα και μισό ευρώ να βάλει στην τσέπη του ο εργαζόμενος, ο άνεργος, αυτός που ζει την απόλυτη φτώχεια, εντάξει να το βάλει, δε θα πει κανένας όχι.
Και εμείς με αυτή τη λογική ψηφίζουμε ή δεν εμποδίζουμε τέλος πάντων, τέτοια μέτρα να περάσουν στη Βουλή».
Ανέφερε ότι το ΚΚΕ «θα ψηφίσει «παρών», μην εμποδίζοντας να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, αλλά έχοντας το δικό μας σκεπτικό, γιατί την ίδια ώρα τους καλούμε να ψηφίσουν υπέρ των προτάσεων του ΚΚΕ, που είναι πιο συγκεκριμένες και πραγματικές ανάσες ανακούφισης».
Σημείωσε ότι, πέραν των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, προχθές κατέθεσε τέσσερεις τροπολογίες, με προτάσεις για κατάργηση του νόμου με τον οποίο μειώνεται το αφορολόγητο, για φοροαπαλλαγές σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και αγρότες, για σταμάτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
Όπως είπε, το ζήτημα είναι αυτές οι προτάσεις «που είναι αυτά που απαιτούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι» να ψηφιστούν στη Βουλή από όσους συμφωνούν και «κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σήμερα την πλειοψηφία».
Ανέφερε ακόμη   ότι «στο ξέφωτο δεν πρόκειται να βγούμε με αυτές τις πολιτικές και με αυτές τις λογικές που επικρατούν, αλλά και μέσα στα πλαίσια ενός πραγματικά άδικου συστήματος», συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ γίνεται χειρότερη σε όλους τους τομείς και «μπορεί να δίνει τις γενικές αντιδραστικές κατευθύνσεις για τους λαούς, οι κυβερνήσεις της στα κράτη-μέλη της όπως είναι η ελληνική κυβέρνηση σήμερα ή οι χθεσινές ή πιθανόν και οι αυριανές, αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα, τις υλοποιούν με νόμους και σε συνέχεια έχουμε και τους δήμους και τις περιφέρειες που εξειδικεύουν αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις τοπικά στους δημότες τους».
«Αυτή είναι όλη η ιστορία και η “ιεραρχία” το πώς λειτουργεί το σύστημα», αναφέρει.
Ερωτηθείς για τον «ρεαλισμό» των προτάσεων του ΚΚΕ, αφού τόνισε ότι δεν είναι ανεδαφικές, υπογράμμισε την αναγκαιότητα σύγκρουσης με μηχανισμούς και οργανισμούς, όπως η ΕΕ που δεν είναι για το συμφέρον των λαών και το ΝΑΤΟ που δεν είναι για την ειρήνη και ασφάλεια των λαών.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, « το τι επιλέγω να κάνω στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές εκλογές, τι επιλέγω να κάνω - είτε τον Ιούνιο είτε τον Οκτώβριο το αργότερο - στις βουλευτικές εκλογές και ποια κυβέρνηση θα βγάλω στην Αθήνα, στο Παρίσι, στη Μαδρίτη, σε όλη την Ευρώπη, είναι κρίσιμο ζήτημα.
Γιατί μπορείς να έχεις ισότιμες οικονομικές, εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις με όλες τις χώρες, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου και με τις κυβερνήσεις τους αν αλλάξουν και είναι πραγματικά οι λαοί στην εξουσία».
Περαιτέρω, εκτίμησε ότι παρά την πρόθεση του πρωθυπουργού «να κρατήσει την κυβερνητική καρέκλα μέχρι τέλους, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε πρέπει να γίνουν και οι εθνικές εκλογές, με βάση το Σύνταγμα», θα επιδράσουν και οι εξελίξεις που έχουν να κάνουν και με τα εκλογικά αποτελέσματα της 26ης Μαϊου.
«Ανάλογα ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως και στους δήμους και τις περιφέρειες επίσης και τι πολιτικό κλίμα θα έχει διαμορφωθεί θα τον κάνουν να αποφασίσει αν θα τις επισπεύσει και θα πάει αμέσως σε εκλογές μέχρι τέλος Ιουνίου ή αν θα πάει από Σεπτέμβρη», όπως σημείωσε.
Σε ερώτηση για την «σκόνη με το ταξίδι του πρωθυπουργού και τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα», απάντησε πως «αυτά είναι αστεία πράγματα.
Διακοπές μπορεί να κάνει όποιος θέλει και ο πρωθυπουργός -αν και προκαλεί το γεγονός ότι έγινε μετά την καταστροφή στο Μάτι- και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι βουλευτές.
Το πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κάνει διακοπές.
Αυτές τις ημέρες, η κάθε λαϊκή οικογένεια, ο κάθε μεροκαματιάρης μετράει αν θα μπορέσει να πάει στο χωριό του, στο πατρικό του».
Στην παρατήρηση «ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά», απάντησε «ευτυχώς, αλλά κι αυτά θα του τα πάρουν.
Κατ' άλλους θα τα παίρναμε εμείς, οι κομμουνιστές, αν ερχόμασταν στην εξουσία».
Υπενθύμισε ότι η πραγματικότητα είναι πως πολλοί νέοι άνθρωποι αποποιούνται και βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που ο πατέρας ή ο παππούς τους άφησε στην κληρονομιά ένα πατρικό σπίτι, γιατί πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, φόρους για να το συντηρήσουν.
Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε αναφέροντας ότι είναι φυσιολογικό όταν λες στον εφοπλιστή ότι «εθελοντικά εσύ θα δίνεις την εισφορά σου στο κράτος», αυτό που θεωρείται φόρος, και το μειώνεις στα 40 εκατ. ευρώ και το περνάει με νόμο ο κ. Τσίπρας, συμφωνώντας με τη ΝΔ, είναι επόμενο ο εφοπλιστής να νιώθει υποχρεωμένος να του δώσει το κότερό του για να κάνει μερικές μέρες διακοπές.
Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν σ' αυτό το σύστημα που είναι σάπιο, που είναι διεφθαρμένο έτσι κι αλλιώς, κατά την άποψή μας, γι' αυτό και πρέπει να το ανατρέψουμε στην προοπτική».
«Σήμερα μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή με ισχυρό ΚΚΕ παντού», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης