Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Μετά την αποπομπή του υφυπουργού Μεταφορών, η «μάχη της θάλασσας» απειλεί την κυβέρνηση συνασπισμού

Ιταλία: Μετά την αποπομπή του υφυπουργού Μεταφορών, η «μάχη της θάλασσας» απειλεί την  κυβέρνηση συνασπισμού
Ο επικεφαλής της Lega και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini, θέλει στο υπουργείο του τις αρμοδιότητες σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές
Για διαμάχη στην ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τις αρμοδιότητες των υπουργείων σε θέματα θαλάσσης, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο επικεφαλής της Lega και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini, θέλει στο υπουργείο του τις αρμοδιότητες σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές και μάλιστα υπέβαλε πρόταση για νομικό διάταγμα.
Μέχρι τώρα προϊστάμενος για θέματα θαλάσσης, ήταν ο υπουργός Μεταφορών Danilo Toninelli που ανήκει στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων.
Το σχέδιο Salvini απορρίφθηκε αμέσως από τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte και τον ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maiο.
Το θέμα είναι πιθανό να εντείνει περαιτέρω τις εντάσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ενώ τις προηγούμενες μέρες κυριάρχησε η απαίτηση του Κινήματος Πέντε Αστέρων, περί αποπομπής του υφυπουργού Μεταφορών και οικονομικού συμβούλου της Lega, Armando Siri, ο οποίος μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και θέματα φορολογίας.
Ο  πρωθυπουργός Conte, ο οποίος δεν ανήκει σε κανένα από τα δύο  κόμματα και λειτουργεί ως μεσολαβητής μεταξύ του Salvini και του Di Maio για περισσότερους από τους 11 μήνες στην εξουσία, αυτή τη φορά πήρε θέση και ζήτησε με τη σειρά του την απομάκρυνση του Siri.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης