Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στους δρόμους και πάλι τα «κίτρινα γιλέκα» - Συγκρούσεις με την αστυνομία

Γαλλία: Στους δρόμους και πάλι τα «κίτρινα γιλέκα» - Συγκρούσεις με την αστυνομία
Η διαδήλωση στο Παρίσι διεξήχθη σε ειρηνικό κλίμα
Χρήση δακρυγόνων έκανε η γαλλική αστυνομία  κατά τη διάρκεια συμπλοκών με διαδηλωτές, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στη Λιόν και τη Νάντη το Σάββατο (11/5/2019), στο 26ο συναπτό Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» εναντίον του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron και της ατζέντας οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί.
Στη Νάντη, κουκουλοφόροι διαδηλωτές, στο περιθώριο μιας σε μεγάλο βαθμό ειρηνικής πορείας, εκσφενδόνισαν μπουκάλια και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ στη Λιόν τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων, καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να απωθήσει το πλήθος από την κεντρική πλατεία Μπελεκούρ.
Η διαδήλωση στο Παρίσι διεξήχθη σε ειρηνικό κλίμα, με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν πορεία κρατώντας ομπρέλες, λόγω της βροχής που έπεφτε, και πανό με το σύνθημα «Macron, πάρε πόδι».
Έξι μήνες μετά τη γέννηση του κινήματος, που δημιουργήθηκε από τη δυσαρέσκεια των πολιτών για το υψηλό κόστος ζωής και την αδιαφορία, όπως καταγγέλλου τα «κίτρινα γιλέκα», του προέδρου Macron προς τα δεινά της εργατικής τάξης στη Γαλλίας, φαίνεται πως το κίνημα αυτό χάνει  μέρος της  δυναμικής του.
Στις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας), ο αριθμός των διαδηλωτών ανερχόταν σε ολόκληρη τη Γαλλία σε μόλις 2.700, εκ των οποίων οι 600 στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, έναντι 3600 διαδηλωτών, οι 1000 στο Παρίσι, την 4η Μαΐου την ίδια ώρα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης