Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ επιλέγει την πόλωση και την όξυνση – Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Μητσοτάκης

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ επιλέγει την πόλωση και την όξυνση – Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Μητσοτάκης
H ΝΔ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει αμφισβητήσει τις πολιτικές στήριξης του κοινωνικού κράτους, ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος
«Η ΝΔ έχει επιλέξει την πόλωση και την όξυνση διότι δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση με δεδομένο ότι όλο της το αντιπολιτευτικό της αφήγημα έχει καταλήξει σε αδιέξοδο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «9,84».
Ο ίδιος  σημείωσε «ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς επειδή βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, επειδή όλο του το αφήγημα έχει καταρρεύσει, θεώρησε ότι μπορεί να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο ο ίδιος οδήγησε τον εαυτό του, μέσω της ακραίας όξυνσης του ακραίου κιτρινισμού και της παραπολιτικοποίησης της συζήτησης», ενώ «η ΝΔ είναι ένα πολιτικό κόμμα που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει αμφισβητήσει τις πολιτικές στήριξης του κοινωνικού κράτους».
 Κληθείς να  απαντήσει εάν η κυβέρνηση θα εξαγγείλει και άλλα θετικά μέτρα έως τον Οκτώβριο, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «από τον Αύγουστο του 2018, που βγήκαμε από το μνημόνιο, έχουμε αποκτήσει ένα διευρυμένο πεδίο ελευθερίας κινήσεων.
Εφόσον βεβαιωθούμε ότι η ελληνική οικονομία παράγει δημοσιονομικό χώρο και έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε επιπλέον μέτρα αποκατάστασης των αδικιών, βεβαίως και θα το κάνουμε».
Μάλιστα, υπενθύμισε ότι «ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ανέδειξε ότι βασικός μας στόχος το επόμενο διάστημα θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών της οκταετούς κρίσης και αυτό να το πράξουμε όχι σε βάρος της οικονομίας της χώρας αλλά στη βάση των δυνατοτήτων που έχουν δημιουργηθεί από τις θυσίες του ελληνικού λαού».
Για τις επικείμενες ευρωεκλογές και την απήχηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι η «"Προοδευτική Συμμαχία", ήταν ένα αναμενόμενο γεγονός από το 2012 και μετά και την μεγάλη πολιτική ανατροπή, στο πολιτικό σύστημα, έχει έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, ο οποίος προηγουμένως είχε πολιτική αναφορά σε άλλα πολιτικά κόμματα».
Συμπλήρωσε ότι «η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, αντανακλάται και στο πολιτικό επίπεδο, ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ακόμη και όσοι αμφισβητούσαν τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να παίξει αυτό το ρόλο της μεγάλης παράταξης της Αριστεράς και των δημοκρατικών αγώνων, άλλαξαν πια και αναγνώρισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κεντρικό ρόλο σε αυτή την πολιτική εκπροσώπηση».
Υπογράμμισε ότι η ΝΔ προσπάθησε όλο το προηγούμενο διάστημα να παρουσιάσει μια κυβέρνηση σε κατάρρευση και έναν ΣΥΡΙΖΑ σε αποδρομή.
«Οι εντυπωσιακότατες εικόνες από τις περιοδείες του πρωθυπουργού στην Άρτα και την Πρέβεζα, δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο, ισχυρό, βαθύ και λαϊκό ρεύμα προόδου και δημοκρατίας το οποίο, θα καταγραφεί νικηφόρα στις 26 Μαΐου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.
Αναφορικά τέλος με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, αφού σημείωσε ότι «οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, είναι οι εικόνες που βλέπουμε όταν ο πρωθυπουργός βγαίνει στον κόσμο», τόνισε πως «η ανταπόκριση του κόσμου στην προεκλογική μας καμπάνια είναι τέτοια που θα έκανε τον καλοπροαίρετο παρατηρητή των δημοσκοπήσεων να αρχίσει να έχει επιφυλάξεις και να τις αμφισβητεί».
«Η εικόνα που έχουμε είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που παρουσιάζει η συστημική δημοσιογραφία και οι συστημικοί δημοσκόποι», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος και έκανε λόγο για μια εικόνα «που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να καταγράψει μια νέα νίκη στις 26 του Μάη, στις ευρωεκλογές». Εκτίμησε ότι «και στις δημοτικές εκλογές θα καταγράψουμε μια εξαιρετικά καλή επίδοση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης