Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η ΝΔ αντιμετώπισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες με πανικό και μιζέρια - Έχουν χάσει κυριολεκτικά την μπάλα

Παπαδημούλης: Η ΝΔ αντιμετώπισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες με πανικό και μιζέρια - Έχουν χάσει κυριολεκτικά την μπάλα
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάθει υστερία, που τον οδηγεί σε μικροπολιτικές αθλιότητες», σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη
«Η ΝΔ αντιμετώπισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες με πανικό και μιζέρια» και «η κυβέρνηση Τσίπρα πετυχαίνει εκεί που οι προηγούμενοι επανειλημμένα απέτυχαν», αναφέρει ο αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Όπως σημειώνει, τα μέτρα  που εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας «είναι στοχευμένα, μόνιμου χαρακτήρα, αποκαθιστούν αδικίες και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς βασίζονται αλλά και ενισχύουν την αναπτυξιακή δυναμική και στηρίζονται στα υγιή δημοσιονομικά της χώρας».
Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η ΝΔ, που διέλυσε την οικονομία και μας χρεοκόπησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί τα θετικά μέτρα «αντιγραφή» του προγράμματός της, ο δε κολλητός του Κυρ. Μητσοτάκη, ο ανθέλληνα υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της  Κομισιόν, κ. Weber, μιλά για «ανεύθυνα μέτρα», φανερώνοντας έτσι και την κρυφή ατζέντα της ΝΔ».
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάθει υστερία, που τον οδηγεί σε μικροπολιτικές αθλιότητες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
Κάνοντας αναφορά στις ευρωεκλογές, αφού τονίζει πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη, σημειώνει ότι «στις ευρωεκλογές το δίλημμα είναι "Πρόοδος ή Οπισθοδρόμηση" και συμπυκνώνεται στο "Τσίπρας ή Μητσοτάκης".
Αυτή η πολιτική μάχη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ΕΕ.
Είναι αντιπαράθεση δύο εκ διαμέτρου αντίθετων πολιτικών προτάσεων για το μέλλον της ΕΕ, είναι σύγκρουση που αφορά το μέλλον των παιδιών μας».
Για τη σημασία της μάχης των προοδευτικών δυνάμεων και της ακροδεξιάς, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως «η κυριαρχία των συντηρητικών συσχετισμών τα τελευταία χρόνια έφερε μεγάλα λόγια, λίγα έργα και πολλά προβλήματα» , καθώς και ότι «η υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να έχουμε σε μια Ευρώπη που έχει ανάγκη από προοδευτικές πολιτικές για να ορθοποδήσει».
Συμπληρώνει «στην επόμενη Ευρωβουλή πρέπει να διαμορφώσουμε ευρείες προοδευτικές συμμαχίες, θετικούς συσχετισμούς , να ανακόψουμε το αλληλοτροφοδοτούμενο δίπολο νεοφιλελευθερισμού-ακροδεξιάς και να προχωρήσουμε τους στόχους για μια ενωμένη , δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη».
Κληθείς να μιλήσει για την Τουρκία και για το εάν θα έπρεπε να αλλάξει το εθνικό δόγμα της στήριξης των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο κ. Παπαδημούλης απαντά πως «η υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας είναι στρατηγική επιλογή για την ελληνική εξωτερική πολιτική, επί δεκαετίες και με όλες τις κυβερνήσεις»
και «δεν θα κάνουμε τη χάρη να υπονομεύσουμε το εθνικό μας συμφέρον» «σε όσους, όπως ο Βέμπερ και η ακροδεξιά,  ζητούν την οριστική διακοπή όλων των σχετικών διαδικασιών»,οι οποίοι «εκπροσωπούν όσους θέλουν απλά μπίζνες με την Άγκυρα και τον Ερντογάν, χωρίς ενοχλητικές συζητήσεις για δημοκρατία, διεθνές δίκαιο, Κυπριακό, Πατριαρχείο, Θεολογική Σχολή της Χάλκης, κλπ».
 Τέλος, για το εάν τον ενδιαφέρει η θέση του Έλληνα Επίτροπου στην επόμενη σύνθεση της Κομισιόν, ο κ. Παπαδημούλης απαντά πως «με ενδιαφέρει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές και η συγκρότηση μιας ισχυρής, ενωμένης και αποτελεσματικής ευρωομάδας, που θα στηρίξει τα εθνικά συμφέροντα και την αριστερή και προοδευτική μας ατζέντα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».
Προσθέτει ότι διεκδικεί «και την τελευταία ψήφο υπέρ του ψηφοδελτίου μας σε κάθε γωνιά της χώρας και έναν από τους τέσσερις σταυρούς προτίμησης, καταθέτοντας δημόσια το έργο μου για την προηγούμενη πενταετία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης