Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Στα...κόκκινα η ασφαλιστική Prime Insurance του Δημήτρη Κοντομηνά

Αποκάλυψη: Στα...κόκκινα η ασφαλιστική Prime Insurance του Δημήτρη Κοντομηνά
Η έκθεση φερεγγυότητας που δεν δημοσιεύτηκε, τα παρατράγουδα και τα κενά με το διορισμό Διευθύνοντος Συμβούλου και η αποχώρηση του Γενικού Δευθυντή Ελλάδος χωρίς αντικατάσταση
Σε κρίσιμη καμπή με ερωτήματα για τη βιωσιμότητά της βρίσκεται η Prime Insurance Κύπρου συμφερόντων του κ. Δημήτρη Κοντομηνά η οποία διατηρεί υποκατάστημα στην Ελλάδα καθώς δεν δημοσίευσε εγκαίρως έκθεση φερεγγυότητας για το 2018 και σύμφωνα με τα λεγόμενα στελεχών της εταιρίας έλαβε προθεσμία να το πράξει έως τις 20 Μαΐου.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας στην Κύπρο η έκθεση φερεγγυότητας του 2018.
Το κλίμα που επικρατεί στην Prime τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο τους τελευταίους μήνες με συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών.
Τελευταίο κρούσμα αποχώρησης ήταν αυτό του Γενικού Διευθυντή στην Ελλάδα κου Ανδρέα Ρούβα πριν από λίγες εβδομάδες.
Μάλιστα ο κ. Ρούβας είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος νόμιμος αντιπρόσωπος και μέχρι στιγμής παρά την παραίτησή του δεν προκύπτει να έχει αντικατασταθεί.
Και είναι απορίας άξιον τι δυνατότητες έχει η ελληνική εποπτική αρχή δεδομένου ότι λόγω του ότι η χώρα προέλευσης είναι η ΕΕ και στην Ελλάδα λειτουργεί με τη μορφή υποκαταστήματος εποπτεύεται από την Κύπρο.
Η αρχή πάντως των αναταράξεων έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν αποχώρησε από το συμβούλιο της Κυπριακής εταιρίας το μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Νικόλας Παπακώστας.
Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο διορισμός του Παναγιώτη Παναγιώτου, ο οποίος κατείχε τη θέση του εμπορικού διευθυντή, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και η ταυτόχρονη απομάκρυνση του κ. Μιχαήλ Μιχαηλίδη (είναι και μέτοχος με 15%) από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Η απομάκρυνση αυτή έγινε γνωστή μέσω μιας επιστολής του κ. Κοντομηνά αλλά αυτό δεν συνιστά εταιρική διαδικασία δεδομένου ότι προβλέπεται συγκεκριμένος τρόπος αντικατάστασης μέλους ΔΣ δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή ούτε η αυτόκλητη συνέλευση
Μάλιστα στην ιστοσελίδα της Κυπριακής εταιρίας στα στοιχεία της Διοίκησης δεν υπάρχει Διευθύνων Σύμβουλος αλλά μόνο Πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς και μέλη ΔΣ οι Παναγιώτης Παναγώτου, Γιώργος Χριστοδούλου, Θένια Παναγοπούλου και ο κ. Ανδρέας Ρούβας ο οποίος έχει όμως παραιτηθεί στην Ελλάδα!!!
Σημειώνεται ότι μετά την απομάκρυνση Μιχαηλίδη στα τέλη του περασμένου χρόνου αποχώρησαν από την εταιρεία και 13 ασφαλιστές, οι οποίοι χειρίζονταν σημαντικό ποσοστό των συμβολαίων της εταιρείας.
Ταυτόχρονα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον περασμένο Φεβρουάριο ότι τέθηκε ζήτημα κάλυψης των ελάχιστων δεικτών φερεγγυότητας της εταιρίας με τον κ. Κοντομηνά να συναντάται με στελέχη της κυπριακής εποπτικής αρχής την υπηρεσία ελέγχου των ασφαλιστικών εταιριών ( δεν υπάγεται στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου αλλά στο Υπουργείο Οικονομικών) και να διαβεβαιώνει ότι θα καλύψει τυχόν ελλείματα στους δείκτες φερεγγυότητας.
Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι υπάρχει ζήτημα είναι η διακοπή της τροφοδότησης με νέες αναρτήσεις των μέσω κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ) που διατηρεί η εταιρία στην Κύπρο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης