Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman: Μεγαλύτερο του αναμενόμενου το κόστος του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας

Goldman: Μεγαλύτερο του αναμενόμενου το κόστος του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας
O αντίκτυπος του  εμπορικού πολέμου στις τιμές καταναλωτή των ΗΠΑ είναι πλέον υψηλότερος από ό, τι αναμενόταν
O κίνδυνος επιβολής ενός τελικού γύρου δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας, 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων  ανέρχεται πλέον στο 30%, εκτιμά η Goldman Sachs, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας.
Όπως αναφέρει, ο αντίκτυπος του  εμπορικού πολέμου στις τιμές καταναλωτή των ΗΠΑ είναι πλέον υψηλότερος από ό, τι αναμενόταν, εν μέρει επειδή το κόστος των  αμερικανικών δασμών μετακυλίεται εξ ολοκλήρου στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά των ΗΠΑ χωρίς σαφή μείωση των τιμών.
Η περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε απώλεια του ΑΕΠ κατά 0,4% και αν οι εμπορικές εντάσεις επηρεάσουν την αγορά μετοχών οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη θα μπορούσαν να είναι βαρύτερες έτι περαιτέρω, σημειώνει η Goldman Sachs. 
«Η βασική μας προσδοκία είναι ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα επιτύχουν συμφωνία αργότερα αυτό το έτος.
Πιστεύουμε ότι αυτό θα έρθει με τη μορφή μιας σταδιακής, κλιμακούμενης μείωσης των δασμών εντός ενός χρονοδιαγράμματος», επισημαίνει η Goldman Sachs. 
«Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης», επισημαίνει.
Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με ανησυχία το ενδεχόμενο  η εμπορική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να επιδεινωθεί.
Ο τελευταίος γύρος εμπορικών συνομιλιών, ο οποίος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (10/5) χωρίς τελική συμφωνία, επισκιάστηκε από την απόφαση του Donald Trump να υπερδιπλασιάσει τα τιμολόγια σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισεκ. δολαρίων από 10% σε 25%.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης