Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρες κορυφής Τσίπρα - Μητσοτάκη με το «βλέμμα» στη διαφορά των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές

Κόντρες κορυφής Τσίπρα - Μητσοτάκη με το «βλέμμα» στη διαφορά των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές
Μήλον της έριδας η διαφορά που θα χωρίζει τα δύο κόμματα στην ψήφο που θα δώσουν οι πολίτες στις 26/5
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου (δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές) καθώς πλέον υπολείπονται λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι πολιτικοί αρχηγοί ρίχνουν όλα τα «όπλα» τους στην προεκλογική αρένα.
Μήλον της έριδας η διαφορά που θα χωρίζει τα δύο κόμματα στην ψήφο που θα δώσουν οι πολίτες την επόμενη Κυριακή.
Ο Αλέξης Τσίπρας καταβάλει απεγνωσμένη προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά που ακόμα και τα φιλικά του μέσα αναγνωρίζουν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διευρύνει με συνεργάτες του να ευελπιστούν ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και σε διψήφιο αριθμό.
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο εστιάζουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο νέο πακέτο παροχών που εντός της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή και την επόμενη να εφαρμοστεί όπως τόνισε ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή εξερχόμενος της Βουλής μετά την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν οι εν λόγω παροχές παρότι επισκιάστηκαν τόσο από το ζήτημα με τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη απέναντι στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, όσο και από την αποκάλυψη για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα πέρυσι το καλοκαίρι με τη θαλαμηγό της κ.Κατερίνας Παναγοπούλου αλλά και από το ντοκυμαντέρ με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις κυβερνητικές ευθύνες στην τραγωδία στο Μάτι, αποτελούν το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης.
Και στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, μπορεί να χάθηκε η ευκαιρία της αντεπίθεσης καθώς δεν κατέστη δυνατόν εστιαστεί η συζήτηση στη Βουλή στην οικονομία έστι ώστε να αλλάξει η πολιτική ατζέντα όπως επεδίωκε το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, στην κυβέρνηση θεωρούν πως τα νέα κοινωνικά μέτρα είναι ικανά να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες.
Για αυτό προσδοκούν ότι στις επόμενες δημοσκοπήσεις που αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας και μέχρι την προσφυγή στις κάλπες θα αποτυπωθεί σε αυτές και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία.

Η ΝΔ επενδύει κυρίως στο νεανικό κοινό με τα σποτ που οσονούπω έρχονται

Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ενόψει ευρωεκλογών, εξαπέλυσε οξύτατη εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό καλώντας τον αν ηττηθεί στις κάλπες της 26ης Μαΐου να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εθνικές εκλογές.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρις τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις αναμένεται να ξεδιπλώσει την επικοινωνιακή της ατζέντα η οποία περικλείει τηλεοπτικά σποτ με τα οποία επιχειρεί να αγγίξει τις γενιές του διαδικτύου που μπορεί να έχουν απομυθοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά αλλά από την άλλη εμφανίζονται επιφυλακτικοί και σε ότι αφορά τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις κρίσιμές εκλογές που έχουμε μπροστά μας καθώς επίσης και να υπάρξει αντίκρισμα στην κοινωνία από τις προγραμματικές της θέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικοινωνιακή της ατζέντα συγκαταλέγονται σποτ τα οποία πραγματεύονται με εκλαϊκευμένο τρόπο τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ σε ότι αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα εν λόγω σποτ θα υπάρχουν τρεις θεματικές ενότητες σχετικά με την ασφάλεια, τη μείωση φόρων και τις νέες δουλειές.
Σε ότι αφορά τα ζητήματα ηθικής τάξης που κυριάρχησαν το τελευταίο διάστημα, από την Πειραιώς υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, αν δεν προκληθεί δεν είναι διατεθειμένος να επιμείνει άλλο.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης