Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου συνιστούν πλέον στόχο, και όχι απειλή

tags :
Ιράν: Οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου συνιστούν πλέον στόχο, και όχι απειλή
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν
Την θέση ότι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου συνιστούσε απειλή, όμως σήμερα οι δυνάμεις αυτές αποτελούν στόχο διατύπωσε υψηλόβαθμο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.
Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ο Amirali Hajizadeh ανέφερε ότι «ένα αεροπλανοφόρο που διαθέτει τουλάχιστον 40-50 αεροπλάνα και 6.000 (άνδρες) αποτελούσε σοβαρή απειλή για εμάς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι στόχος και οι απειλές έχουν μετατραπεί σε ευκαιρίες».
«Εάν κάνουν κάποια κίνηση, θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι» ανέφερε ο Hajizadeh, ο οποίος είναι επικεφαλής του αεροπορικού κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης.
Από την πλευρά του ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, αντιναύαρχος Hossein Khanzadi δήλωσε ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να φύγουν από τον Κόλπο ενώ ο αντιστράτηγος Hossein Salami, που διορίστηκε επικεφαλής των Φρουρών τον περασμένο μήνα, υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει έναν ψυχολογικό πόλεμο στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά Β-52, για να απαντήσουν στις «απειλές» του Ιράν στην περιοχή.
Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln αντικατέστησε ένα άλλο που αποχώρησε από τον Κόλπο τον περασμένο μήνα.
Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει κλιμακωθεί ιδιαίτερα ύστερα από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης