Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ανακατατάξεις στο παγκόσμιο εμπόριο - Η μάχη ΗΠΑ - Κίνας είναι μόνο η αρχή

JP Morgan: Ανακατατάξεις στο παγκόσμιο εμπόριο - Η μάχη ΗΠΑ - Κίνας είναι μόνο η αρχή
Καυτό ζήτημα οι εμπορικές σχέσεις σε έναν κόσμο που μεταλάσσεται διαρκώς
Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας αποτελεί μόλις το ξεκίνημα των ανακατατάξεων που θα συντελεστούν στο παγκόσμιο εμπόριο, εκτιμούν οι αναλυτές της JP Morgan.
«Καθώς οι σχέσεις μεταξύ των κρατών θα αλλάζουν τις επόμενες δεκαετίες, το εμπόριο θα παραμείνει ένα καυτό ζήτημα, όπως τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
«Καθώς κινούμαστε προς έναν πολυπολικό κόσμο, νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτές οι εμπορικές συνομιλίες δεν είναι σπασμωδικές», εξηγεί  ο James Sullivan, επικεφαλής του τμήματος μετοχών της Ασίας (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) της JP Morgan.
«Ως στρατηγικοί αναλυτές πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα», τόνισε ο Sullivan μιλώντας στο CNBC.
Η εκτίμηση αυτή έρχεται την ώρα που ΗΠΑ και Κίνα κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους, προκαλώντας κύματα σοκ στις διεθνείς αγορές, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας, υπογραμμίζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Αυτές οι εμπορικές συνομιλίες αποτελούν πλέον μέρος του πλαισίου των παγκόσμιων αγορών σε ορίζοντα 10-20 ετών, καθώς αυτές οι χώρες και οι οικονομίες επεξεργάζονται τη θέση τους σε ένα πολυπολικό περιβάλλον», σύμφωνα με τον αναλυτή της JP Morgan.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης