Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Κοκορομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για την 7ήμερη εργασία – Συμφωνούν και οι δύο

Κουτσούμπας: Κοκορομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για την 7ήμερη εργασία – Συμφωνούν και οι δύο
Ποιος πιστεύει τα περί 13ης σύνταξης; - Είναι μόνιμο επίδομα υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Για κοκορομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη όσον αφορά τα περί 7ήμερης εργασίας έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι συμφωνούν και οι δύο.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κουτσούμπας υπογράμμισε πως πρέπει να μπει «τέρμα στις αυταπάτες» και για το λόγο αυτόν τόνισε ότι «είναι σημαντικό να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ αυτήν τη στιγμή που χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή».
Περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για κατάσταση που διαμορφώνεται στο «δίπολο με τους «γυρολόγους» που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, είτε μικρότερα κόμματα που θέλουν να βάλουν το λιθαράκι τους σε αυτήν τη αντιλαϊκή πολιτική» ενώ σχετικά με την αντιπαράθεση για την 7ήμερη εργασία, υποστήριξε ότι πρόκειται για «μία ακόμα διαμάχη, κοκορομαχία για πράγματα στα οποία συμφωνούν και οι δύο».
«Έχει ήδη ξεκινήσει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας τις οποίες το υπουργείο έχει νομιμοποιήσει» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε λόγο για «επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν ένα Σαββατοκύριακο το μήνα να καθίσουν».
«Με αυτούς τους νόμους ανοίγεις το δρόμο για αυτού του είδους την εργασία» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για εργασιακά ζητήματα που έχουν «λυθεί εδώ και 150 χρόνια», όπως το 8ώρο και το 8ώρο ξεκούρασης μεταξύ των δύο βαρδιών, τα οποία τώρα είναι «απαραίτητα και αναγκαία για τη σωματική και ψυχική υγεία».
«Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μέρα ξεκούρασης δεν είναι μόνο απαραίτητο, είναι και αναγκαίο.
Μπορεί να υπάρξει παραγωγή με μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση των θέσεων απασχόλησης» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει αρχίσει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αρχικά στα τουριστικά, μετά στην εστίαση».
«Και οι δύο (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συμφωνούν και ψηφίζουν αλλαγές που οδηγούν εκεί» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος σχετικά με την 13η σύνταξη διερωτήθηκε «ποιος πιστεύει ότι αυτό είναι τώρα η 13η σύνταξη;»
«Είναι ένα μόνιμο επίδομα, ας το πει έτσι
Και ένα ευρώ να πάρει ο συνταξιούχος, καλά είναι» ανέφερε ο κ.Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης