Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Η ΕE δεν πρόκειται να μας δώσει νέα παράταση για το Brexit - Πρέπει να καταλήξουμε σε μία συμφωνία

Barclay (Βρετανία): Η ΕE δεν πρόκειται να μας δώσει νέα παράταση για το Brexit - Πρέπει να καταλήξουμε σε μία συμφωνία
Ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε ότι κάθε βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μία «δύσκολη επιλογή»
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να χορηγήσει νέα παράταση στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit αναφέρθηκε σήμερα (13/5) ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός Stephen Barclay, διευκρινίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αφήσει τη χώρα χωρίς συμφωνία μετά τις 31 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Brexit δήλωσε ότι «το μήνυμα από τις Βρυξέλλες είναι σαφές», διευκρινίζοντας ότι «εάν η Βρετανία δεν έχει εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την επιλογή της μη συμφωνίας για το Brexit ή της παραμονής στην ΕΕ».
«Βρισκόμαστε σε πραγματικό κίνδνο να υπνοβατήσουμε προς την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προειδοποίησε ο κ. Barclay, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι θα ήταν ασυγχώρητο για την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει τους επόμενους μήνες ώστε να συνεχίσει της προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας».
Παράλληλα, ο Βρετανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι «κάθε βουελυτής βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μία δύσκολη επιλογή, είτε να ψηφίσουν υπέρ μίας συμφωνίας είτε να κατευθυνθούν προς μία αναμέτρηση τον Οκτώβριο κατά την οποία μπορούμε να χάσουμε μαζί το Brexit», ενώ πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει για εμάς».
«Εάν δεν σηκώσουμε τα μανίκια μας και δεν περάσουμε μία συμφωνία, διακινδυνεύουμε να εξαντλήσουμε την υπομονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αρνηθεί να μας δώσει άλλο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Barclay, λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντηση της κυβέρνησης με το Εργατικό Κόμμα, κατά την οποία θα συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης