Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - Ευρωεκλογές: Είκοσι έδρες για τους Σοσιαλιστές, 12 για το Λαϊκό Κόμμα - Στην ευρωβουλή και το Vox

Ισπανία - Ευρωεκλογές: Είκοσι έδρες για τους Σοσιαλιστές, 12 για το Λαϊκό Κόμμα - Στην ευρωβουλή και το Vox
Το Vox εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 7,8% των ψήφων και να διασφαλίζει πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κερδίσουν οι Σοσιαλιστές της Ισπανίας, ενώ ακολουθεί το Λαϊκό Κόμμα (PP), σύμφωνα με δημοσκόπηση του GAD3 εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ABC.
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), που κέρδισε και στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο, εμφανίζεται να κερδίζει 20 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το 30,3% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει έξι έδρες περισσότερες σε σχέση με το 2014.
Το νέο ακροδεξιό κόμμα Vox φαίνεται ότι θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτές, αφού κέρδισε τις πρώτες του έδρες και στο ισπανικό κοινοβούλιο.
Το Vox εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 7,8% των ψήφων και να διασφαλίζει πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, την πρώτη μεγάλη που διενεργήθηκε στην Ισπανία μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Το PP βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τις έδρες του όμως να μειώνονται σε 12 από 16 που είναι στο τρέχον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφού έχασε περισσότερες από τις μισές έδρες του στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Οι κεντρώοι Ciudadanos θα αυξήσουν τις έδρες τους από 2 σε 10.
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 3 ως τις 6 Μαΐου, έδειξε επίσης ότι οι δεξιοί και οι αριστεροί συνασπισμοί θα κερδίσουν ίδιο ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν επίσης στις 26 Μαΐου, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες πόλεις θα κερδίσουν.


 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης