Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Σημαντική η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν για την ασφάλεια της ΕΕ - Εξακολουθούμε να τη στηρίζουμε

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Σημαντική η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν για την ασφάλεια της ΕΕ - Εξακολουθούμε να τη στηρίζουμε
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη «συνεχή εφαρμογή» της συμφωνίας
Ως απαραίτητη για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas την εμπορική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να τάσσονται υπέρ της εφαρμογής της.
Ειδικότερα, ο Γερμανός αξιωματούχος, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράγων, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) σημαντικό, καθώς κανείς δε θέλει το Ιράν να διαθέτει πυρηνικά όπλα.
«Στην Ευρώπη, συμφωνούν ότι αυτή η συμφωνία είναι παραίτητη για την ασφάλειά μας», ανέφερε ο κ. Maas, ο οποίος διευκρίνησε εν συνεχεία ότι «κανείς δεν θέλει το Ιράν να έχει μία ατομική βόμβα».
«Αυτός είναι ο σκοπός της συμφωνίας και μέχρι σήμερα έχει εφαρμοστεί», επεσήμανε ο Γερμανος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «η Ευρωπαϊκη Ένωση θα συνεχίσει να στηρίζει τη συνεχή εφαρμογή του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης».
Από την πλευρά της, η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Federica Mogherini, δήλωσε ότι οι Βρευξέλλες είναι αντίθετες απέναντι στην κλιμάκωση των εντάσεων που σχετίζονται με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση.
«Θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε όσο μπορούμε με όλα τα μέσα μας και όλη την πολιτική μας βούληση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Mogherini, ενόψει της συνάντησής της με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, γεγονός που έχει κλιμακώσει τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ από την πλευρά του ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani ανακοίνωσε πως εάν δεν επιτευχθεί μία νέα συμφωνία μέσα σε 60 ημέρες, η Τεχεράνη θα επανεκκινήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammed Javad Zarif, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει τη στήριξή της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία, προτρέποντας την «ομαλοποίηση των δεσμών» ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης