Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Πλέον η αγορά ομολόγων ενδέχεται να μην είναι τόσο... ασφαλής

tags :
HSBC: Πλέον η αγορά ομολόγων ενδέχεται να μην είναι τόσο... ασφαλής
Ο οικονομολόγος της HSBC εκτιμά ότι τα assets που μέχρι πρότινος θεωρούνται ασφαλή επενδυτικά καταφύγια έχουν γίνει ευάλωτα
Τα assets που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «ασφαλή καταφύγια» για τους επενδυτές ενδέχεται να βρίσκονται σε μια ευάλωτη κατάσταση, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της HSBC.
Η σχετική αποτίμηση στις επενδυτικές αγορές τους τελευταίους έξι μήνες έχει αναγκάσει τα διεθνή ομόλογα και τα εταιρικά ομόλογα να περάσουν σε «στην περιοχή πολύ ακριβής αποτίμησης» δήλωσε στο CNBC ο Joe Little.
Τα διεθνή ομόλογα -ένα ομόλογο που εκδίδεται ταυτόχρονα σε αρκετές χώρες, συνήθως από μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ή κυβέρνηση- καθώς και άλλα υψηλού κινδύνου εταιρικά ομόλογα, θεωρούνται χαρακτηριστικά κλάδοι assets που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.
Οι οικονομικές ειδήσεις σχετικά με τον συνεχιζόμενο χαμηλό πληθωρισμό έχουν καταστήσει αυτή την υπόσχεση αξιόπιστη, εξήγησε ο Little, αλλά η συνέπεια αυτού του περιβάλλοντος ήταν η βασική αιτία που τα διεθνή ομόλογα πέρασαν σε περιοχή «ακριβής αποτίμησης». «Το risk premium των ομολόγων είναι πλέον πολύ αρνητικό για τα μακροπρόθεσμα διεθνή ομόλογα στις ανεπτυγμένες αγορές και οι καμπύλες αποδόσεων είναι πολύ επίπεδες», δήλωσε ο Little και συμπλήρωσε «αυτά τα μηνύματα υποδηλώνουν ότι οι μελλοντικές αποδόσεις των διεθνών κρατικών ομολόγων θα είναι αρνητικές σε όρους πληθωρισμού».
Αυτό περιλαμβάνει τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης