Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 0,4% ο αντίκτυπος ενός εμπορικού πολέμου στο αμερικανικό ΑΕΠ

tags :
Goldman Sachs: Στο 0,4% ο αντίκτυπος ενός εμπορικού πολέμου στο αμερικανικό ΑΕΠ
Στο 0,4% ο αντίκτυπος ενός εμπορικού πολέμου στο αμερικανικό ΑΕΠ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Goldman Sachs
Στο 0,1% με 0,2% υπολογίζουν τον αντίκτυπο της τρέχουσας εμπορικής διαμάχης στο αμερικανικό ΑΕΠ για το 2019, οι αναλυτές της Goldman Sachs, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 0,4% σε περίπτωση μη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και ενός εμπορικού πολέμου.
Μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα αναμένει ακόμη χειρότερο αντίκτυπο, σε περίπτωση που ο εμπορικός πόλεμος διαρκέσει για χρόνια.
Σε ό,τι αφορά στον δομικό πληθωρισμό της οικονομίας των ΗΠΑ, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες, ο άμεσος αντίκτυπος υπολογίζεται σε 8 μονάδες βάσης, ενώ ο συνολικός θα αγγίξει τις 20.
Σε περίπτωση που η διαμάχη κλιμακωθεί και η Ουάσιγκτον επιβάλλει δασμούς και στα υπόλοιπα κινεζικά αγαθά (αξίας 300 δισεκ. δολαρίων ετησίως), ο αντίκτυπος στον δομικό πληθωρισμό θα φθάσει το 0,5%-0,9%.




Την ίδια στιγμή, η κλιμάκωση των εντάσεων ενδέχεται να προκαλέσει sell-off στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης,
Η Goldman σημειώνει ότι το επίπεδο ανησυχίας σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο έχει ποικίλει με την πάροδο του χρόνου στη Wall Street.
Εν ολίγοις, ενώ η αντίδραση της αγοράς στην περαιτέρω κλιμάκωση είναι δύσκολο να προβλεφθεί, ο κίνδυνος σημαντικών καθοδικών κινήσεων είναι υπαρκτός.




Μια υποχώρηση στις τιμές των μετοχών κατά 10%, για παράδειγμα, θα διπλασιάσει τον αντίκτυπο στο επίπεδο του ΑΕΠ, στο 0,8%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης