Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Στρατιωτικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ για το Ιράν – Παραμένει η ένταση

tags :
New York Times: Στρατιωτικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ για το Ιράν – Παραμένει η ένταση
Το Ιράν υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή αποτελούν πλέον στόχο και όχι απειλή
Παραμένει η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν την ώρα που πληροφορίες θέλουν τον Λευκό Οίκο και τη διακυβέρνηση Trump να επεξεργάζονται στρατιωτικά σενάρια για τη διαχείριση κρίσης από το Ιράν στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε στον πρόεδρο Trump επικαιροποιημένους στρατιωτικούς σχεδιασμούς για το Ιράν, οι οποίοι προβλέπουν την ανάπτυξη έως και 120.000 ανδρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για την περίπτωση που το Ιράν επιτεθεί σε αμερικανικά συμφέροντα ή αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή, ή επιταχύνει την προσπάθειά της να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι σχεδιασμοί αυτοί παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που έγινε την περασμένη Πέμπτη και στην οποία πήραν μέρος ο Trump και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του, αρμόδια για θέματα ασφάλειας.
Το Reuters αναφέρει πως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ενώ δεν υπήρξε απάντηση από το Λευκό Οίκο ή το Πεντάγωνο.
Η ένταση μεταξύ των δύο κρατών κλιμακώνεται διαρκώς ύστερα από την απόφαση των ΗΠΑ το 2015 να αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και να επαναφέρει σε ισχύ όλες τις κυρώσεις που είχαν αρθεί.
Ενδεικτικό είναι ότι κορυφαία στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης υποστηρίζουν πως πλέον οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή αποτελούν πλέον στόχο και όχι απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης