Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,19% και τα 1.299,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,19% και τα 1.299,35 δολ. ανά ουγγιά
Κατά την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του +0,5%
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (14/5) ο χρυσός, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, παρά τη νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.299,35 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας κατά από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά στην οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Μάλιστα, η πτώση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε παρά το γεγονός ότι η Κίνα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σκοπεύει να επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων συνολικής αξίας 60 δισ. δολ. ως «απάντηση» στην αύξηση δασμών στην οποία προχώρησε η Ουάσιγκτον την Παρασκευή (10/5).
«Η προσαρμογή της Κίνας στους πρόσθετους δασμούς αποτελούν απάντηση στην αμερικανική μονομερή προσέγγιση και τον προστατευτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, προσθέτοντας ότι «η Κίνα ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη σωστή κατεύθυνση των διμερών εμπορικών και οικονομικών διαβουλεύσεων και ότι θα συναντηθούν με την Κίνα στα μισά του δρόμου».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping τον ερχόμενο μήνα στην Ιαπωνία, αναμένοντας ότι οι συνομιλίες που θα έχουν θα είναι «πολύ καρποφόρες».
Ωστόσο, η προοπτική ενός παρατεταμένου εμπορικού πολέμου έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές και έχει οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες στις αγορές κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του χρυσού, οι οποίες έχουν την τάση να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των αγορών, σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του +0,5% τον περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης