Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γερμανία: Στο 2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1%
Επιτάχυνση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκατακρτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 1,4% τον Μάρτιο του 2019.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1%, έναντι 0,5% τον Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκατακρτικές εκτιμήσεις.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε αύξηση κατά 2,1% σε ετήσια βάση, ενώ η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 4,6% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές τροφίμων διαμορφώθηκε στο 0,8%.
Συνολικά, οι τιμές αγαθών κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του 1,8%, την ίδια στιγμή που οι τιμές στον τομέα υπηρεσιών ενισχύθηκαν κατά 2,1%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης