Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά ενός έτους παραμένει ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Μάιο 2019, στις -2,1 μονάδες

Γερμανία: Σε υψηλά ενός έτους παραμένει ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Μάιο 2019, στις -2,1 μονάδες
Οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία στις 5 μονάδες
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών παραμένει ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/5) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), παρά την πτώση που σημείωσε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις -2,1 μονάδες, έναντι 3,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στις 5 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την τρέχουσα κατάσταση της γερμανικής οικονομίας κατέγραψε περαιτέρω άνοδο στις 8,2 μονάδες, έναντι 5,5 μονάδων τον Απρίλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 6 μονάδες.
«Η πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW δείχνει ότι οι ειδική της χρηματοπιστωτικής αγοράς εξακολουθούν να αναμένουν περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία για τους επόμενους έξι μήνες», σχολίασε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, προσθέτοντας ότι «η πρόσφατη κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αυξάνει και πάλι την αβεβαιότητα αναφορικά με τις εξαγωγές της Γερμανίες, οι οποίες αποτελούν παράγοντα κλειδί για την ανάπτυξη του ΑΕΠ».
Όσον αφορά τον αντίστοιχο δείκτη που σχετίζεται με το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, καταγράφηκε πτώση στις -1,6 μονάδες, έναντι 4,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας στην Ευρωζώνη κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως των 6,2 μονάδων, στις -7 μονάδες συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης