Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο 15/5 η ψήφιση στη Βουλή του ν/σ για 13η σύνταξη και 120 δόσεις

tags :
Αύριο 15/5 η ψήφιση στη Βουλή του ν/σ για 13η σύνταξη και 120 δόσεις
Η ΝΔ αναμένεται να ψηφίσει τα μέτρα
Παράταση για αύριο Τετάρτη 15/5 πήρε η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, τις μειώσεις στον ΦΠΑ και τη 13η σύνταξη καθώς όπως έγινε γνωστό θα διατεθεί μια ακόμα συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της συζήτησης.
Η απόφαση να παραταθεί κατά μια ήμερα η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου αποδίδεται αφενός στις τροπολογίες και αφετέρου στον αυξημένο αριθμό των ομιλητών.
Τη σημερινή συζήτηση άνοιξε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δικαιούται να πανηγυρίζει για τα υπερπλεονάσματα, αναφέροντας πως από το 2015 έως και σήμερα, οι οφειλές των πολιτών έχουν αυξηθεί κατά 65% υπερβαίνοντας πλέον τα 140 δισ. ευρώ. «Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα.
Και έρχεται σήμερα η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, προεκλογικά, με μεγάλη καθυστέρηση, αντιγράφοντας αποσπασματικά προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να διορθώσει λίγα από τα πολλά σφάλματα της» είπε ο κ.Σταϊκούρας.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βέττας αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις οφειλών, τις οποίες χαρακτήρισε τη «μεγαλύτερη σεισάχθεια που ψηφίζεται στη νεότερη ιστορία της χώρας», καθώς χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από τον επανυπολογισμό του χρέους τους και στη συνέχεια να το ρυθμίσουν.
Για αναμέτρηση δύο διαφορετικών αντιλήψεων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, τονίζοντας ότι «ένα μικρό μέρος της μέριμνας για κοινωνική δικαιοσύνη και την επιβαλλόμενη αναδιανομή για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής εκφράζεται από τα μέτρα που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή».
«Η κυβέρνηση ξαναστήνει ένα σκηνικό εξαπάτησης του λαού με το αφήγημα περί θετικών μέτρων στη λογική του Χότζα «σου παίρνω δέκα και σου επιστρέφω ένα», τα οποία σε τίποτα δεν αλλάζουν ούτε το αποκρουστικό αντιλαϊκό και βάρβαρο πρόσωπο της κυβέρνησης, ούτε την τραγική κατάσταση που ζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού, Ν. Νυφούδης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να νομοθετεί μέτρα εντυπωσιακά μεν, ανεπαρκή δε. «Το Ποτάμι έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία διατηρήσιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η προσέλκυση επενδύσεων», είπε ο κ. Νυφούδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης