Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση κατά -0,3% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2019

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση κατά -0,3% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -0,6%
Περαιτέρω πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/5) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγής της ενιαίας νομισματικής ένωσης σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,3% έναντι πτώσης -0,1% τον Φεβρουάριο του 2019, με τη Eurostat να αναθεωρεί τα στοιχεία του περασμένου μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -0,6%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,3% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,8%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -1%, την ίδια στιγμή που η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας διαμορφώθηκε στο -0,3%.
Αντίθετα, η παραγωγή ενδιάμεσων και κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά +0,1% και +0,4% αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +0,7%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Σουδία (-2,3%), την Ελλάδα (-2,7%) και τη Μάλιτα (-3,7%) ενώ στον αντίποδα τα μεγαλύτερα ποσοστα ανόδου σημειώθηκαν στη Δανία (+1,8%) και τη Λιθουανία (+3,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης