Υπογραφή σύμβασης για το σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων από Παππά και Τσαμάζ (ΟΤΕ)

Υπογραφή σύμβασης για το σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων από Παππά και Τσαμάζ (ΟΤΕ)
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, εκπροσώπησε την ένωση εταιριεών ΟΤΕ-Βyte-Uni.Systems
Τη σύμβαση για την υλοποίηση του «Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ)» υπέγραψαν πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος εκπροσώπησε την ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Βyte-Uni.Systems που αποτελεί τον ανάδοχο του έργου.
Το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων θα διασυνδέσει ηλεκτρονικά 21.000 φορείς του Δημοσίου, θα παράσχει 150.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές σε δημόσιους λειτουργούς και θα εξοικονομεί 380 εκατ. ευρώ ετησίως για το Δημόσιο.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Σήμερα κάνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα, το οποίο θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο λειτουργεί εσωτερικά και φιλοδοξούμε, μαζί με το έργο της Εθνικής Ψηφιακής Πύλης, να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο πολίτες και επιχειρήσεις συναλλάσσονται με το Δημόσιο.
Η χώρα έχει πλέον Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, μπορεί και σχεδιάζει, με τρόπο ενιαίο και συγκροτημένο, τα βήματά της προς την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
Είναι και ένα παράδειγμα πολιτικής επιλογής.
Διότι, ενδεχομένως άλλοι, οι οποίοι περιφέρουν τις προηγούμενες υπουργικές τους θητείες ως παράσημα, να είχαν απλώς την επιλογή των απολύσεων στο Δημόσιο για την εξοικονόμηση πόρων.
Η δική μας επιλογή είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας, η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Δημοσίου και πολίτη, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, τόνισε: «Το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων είναι ένα έργο-σταθμός για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη χώρα.
Ένα έργο μεγάλο, σύνθετο και με πολλές προκλήσεις.
Ένα έργο που ανοίγει την πόρτα στο μέλλον, προς όφελος του πολίτη.
Ο Όμιλος ΟΤΕ, ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα, έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να το φέρει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας την καθημερινότητα όλων ευκολότερη, απλούστερη και καλύτερη».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS