Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κουρμούσης (γραμ. Ιδιωτικού Χρέους): Άμεσα, μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης, θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

Κουρμούσης (γραμ. Ιδιωτικού Χρέους): Άμεσα, μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης, θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις
Ο κ. Κουρμούσης υποστήριξε ότι έχει λυθεί το θέμα της έγκρισης από τους Θεσμούς
Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα λειτουργήσει άμεσα μετά τη ψήφιση της -πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα- καθώς η πλατφόρμα είναι έτοιμη, είπε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει λυθεί το θέμα της έγκρισης από τους θεσμούς και διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής -ίσως να φτάσουν τις 24- για τα νομικά πρόσωπα.
Για τον Εξωδικαστικό μηχανισμό, ο ειδικός γραμματέας ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί 7.000 οφειλέτες και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους 2.000, ενώ για όσους οφείλουν έως 20.000 ευρώ και για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Μιλώντας για το ύψος του ιδιωτικού χρέους το οποίο σήμερα εκτιμάται σε περίπου 300 δισ. ευρώ, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του είναι πλασματικό καθώς αφορά πολύ παλιές οφειλές, για τις οποίες ο πρόεδρος του επιμελητηρίου εκτίμησε ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης